ryzen7000avslørt
Ryzen 7000 vil kunne kjøre på 5,5GHz og støtter DDR5 og PCIe 5 for både skjermkort og lagring.

Annonse


OPPDATERT: AMD har avslørt alt

Det har lekket flere detaljer rundt AMDs AM5-plattform som offisielt blir avduket på Computex.

Oppdatert, 09:55:

AMD har offisielt avslørt neste generasjon. Her er de viktigste nyhetene oppsummert:

  • AM Ryzen 7000 er bygget på den nye 5 nm Zen 4-plattformen med dobbel så mye L2-mellomlagring og 15 prosent bedre enkjerne-ytelse RDNA 2 er på plass, det samme er DDR 5 og PCIe 5. Ryzen 7000 lanseres i høst.
  • De nye hovedkortene støtter opp til 24 PCIe 5-kanaler splittet mellom lagring og grafikk. Det er støtte for opp til 14 USB SuperSpeed-porter som kan kjøre på 20Gbps. Opp til 4 x HDMI 2.1- og DP 2-porter.
  • AMDs nye AM5-plattform er bygget for Ryzen 7000-serien skrivebords CPU-er. Det er også en helt ny LGA AM5-sokkel for flere funksjoner. Det kommer tre ulike AM5-brikkesett: X670 Extreme, AMD X670 og AMD B650.
  • Mendocino CPU-er er laptop CPU-er med Zen 2-kjerner og RDNA 2-grafikk. Disse ventes i fjerde kvartal i år. Maskiner i dette segmentet blir priset lavt: mellom 399 (3900 kroner) dollar og 699 dollar (6800 kroner).
  • AMD SmartAccess Storage er en ny teknologi fra selskapet som har som mål å kutte lastetider i spill og kutte ventetiden det tar for maskinen å laste inn teksturer. Teknologien støtter Microsoft DirectStorage.
  • AMD Advantage System. Corsair er først ute med dette med en laptop laget for spillere og strømmere. Det kommer også maskiner som er godkjente til å bruke denne merkelappen fra Alienware, Asus, Lenovo, HP, Metamechbook og Origin PC.
AMD Mendocino.

Får innebygget RDNA 2-grafikk

De første produktene ut døra denne høsten er Ryzen 7000-serien til skrivebordet som vil støtte AM4-kjølere, om du har en god en og er nervøs for å miste den. Sokkelen som brukes er LGA1718.

Annonse


Selskapet lover også 15 prosent bedre enkjerne-ytelse.

Vil kunne gå over 5GHz

Som tidligere nevnt kommer det både X670E, X670 og B650-brikkesett (disse er helt nye og krever nye hovedkort i 600-serien) der XE (den kjappeste) kun støtter de dyrere DDR5-brikkene. PCIe 5 er selvsagt også tilstede.

Det er også avslørt at CPU-ene vil kunne “turbo boostes” til over 5GHz som jo Intels nyeste 12. allerede kan gjøre med laptoper. Selskapet har allerede demonstrert Ryzen 7000 kjøre 5520,3 MHz med spillet Ghostwire: Toyko.

På plass er også to ganger, med andre ord 1MB, større L2-mellomlagring per kjerne.