amdam5avslørt
AMD skal avsløre sin neste generasjon CPU-er og brikkesett til skrivebordet 24. mai på Computex.

Annonse


Avslørte trolig AMDs neste generasjon, så slettet de alt

Først skrev TechPowerUp at AMD skal avsløre AM5 på Computex, deretter slettet de hele artikkelen.

Ble trolig bedt om å fjerne hemmelighetene

Selv Videocardz sin tweet om saken ble slettet (men de har en artikkel oppe om saken) – ble de begge “oppfordret” av AMD til å fjerne det som skulle være hemmelig? Vi vet ikke enda, men Wccftech har også informasjonen oppe.

Videocardz melder: “Oppdatering: Vær oppmerksom på at vi ble bedt av kilden om å fjerne enhver omtale av opprinnelsen til denne informasjonen grunnet den pågående embargoen.” Med andre ord er det grunn til å tro at lekkasjen er ekte.

Det forklares at Computex skal være åstedet for AMD X670, X670E og B650-brikkesett for Ryzen 7000-serien, også kjent som “Raphael” desktop CPU-er.

Annonse


Dette ble kjapt fjernet, men ikke før andre nyhetskilder snappet opp informasjonen.

Vil kreve DDR5 RAM

Og det er en god del informasjon: X670 vil tilbys som en X670E, der e-en står for Extreme, og som vil få støtte for PCIe 5 for både lagring og GPU. Standard-versjonen får støtte for PCIe 4 og 5, mens Extreme-versjonen altså har krav om kun PCIe 5 også for m2-lagring.

“Alle nye brikker vil kreve DDR5 RAM,” hevdes det. Med andre ord blir ekstrem-modellen dyr da disse RAM-modulene koster endel mer. 2 x 16GB DDR5 koster fra 2000 kroner.

TechPowerUp er ikke de eneste som mener at Computex er stedet det skal skje. Her er en tweet fra 17. mai fra Hassan Mujtaba fra Wccftech:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse