googleces22
Google lover forbedret kjapp-paring mot lyd-enheter, "Spatial Audio", lettere overføring fra mobil til Chromebooks og mer.

Annonse


Endelig kopierer Google disse funksjonene fra Apple

Google har annonsert en rekke OS-forbedringer som kobler Android-økosystemet tettere sammen. Mange av tingene har Apple hatt en stund.

Google har haugevis med forbedringer på vei

Det er hyggelig å se at iOS og iPadOS nå har såpass mange funksjoner at Google må jobbe for å ta dem igjen, i mange år var det iOS som manglet mange av Androids smarte funksjoner.

Det er flere praktiske forbedringer, men la oss starte med “Fast Pair” som er et rammeverk og en grensesnitt-forbedring som gjør det lettere å parre Bluetooth-enheter. I tillegg vil automatisk bytte mellom enheter komme på plass, kjappere paring mot Android- og Google TV.

“Fast Pair” kommer også til hjemme-utstyr ved å nytte Matter-standarden vi tidligere har omtalt:

Wear OS 3 vil kunne åpne Android-mobiler og Chromebooks

Og her er en annen forbedring Apple har hatt en stund: har du en Wear OS 3 eller nyere smartklokke, kan klokka åpne Android-mobiler og Chromebook-laptoper. Denne funksjonen lanseres i følge Google om noen måneder.

Annonse


Som The Verge påpeker er det kun Samsung Galaxy Watch 4 som har OS-et innabords.

Noen av funksjonene kommer i løpet av noen uker, de andre om noen måneder også er det noen som ikke kommer før senere i år.

Men det er mer, for også Windows-bærbare fra Acer og HP er med på dette i form av “Its Better Together”-programmet. Brukere vil altså kunne bruke “Fast Pair”, synkronisere meldinger og dra nytte av Android “Nearby Share”. Jo, også kommer Google Play Games til Windows.

Det hele minner litt om Intels initiativ for å få Apple til å støtte iPhone i Windows.

Med en Android og en Chromebook vil faktisk enhver meldings-app speiles til Chromebook, samt at “Camera Roll” i “Phone Hub” vil gjøre det enklere å flytte bilder fra mobilen til nettopp Chromebooks.

I tillegg til alt dette får Chromebooks en ny installasjonsveiviser om man har en Android-mobil – om man parer dem før installasjon vil innstillinger og konto-informasjon automatisk installeres på Chromebooken.

Android får “Spatial Audio”

Det er enda mer: Bose-høyttalere og lydplanker får støtte for Chromecast i løpet av de kommende ukene, og ikke minst kommer “spatial audio”, eller 3D-lyd om du vil med hodetracking, til Android. Apple AirPods Pro og Max har hatt dette en stund. Nye AirPods 3 har også.

Til slutt jobber Google med UWB-oppløsning (Samsung-mobiler og Pixel 6 Pro enn så lenge) av biler. BMW er første partner ut, som med Apple.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse