Dårlig sikkerhetsfokus fra utviklere er kilden til at over 100 millioner brukere har fått sine data eksponert mot omverdenen.
Matter gir forbrukere en enklere hverdag når de skal velge smarthus-utstyr, Google går hardt inn for å støtte den på tvers av alle produkter.

Annonse


Google vil støtte Matter på alle Google Nest og Android-produkter

Alle Google Nest og Android enheter skal støtte Matter sier Google, og med det åpner de opp for at du skal kunne kontrollere Google Nest enheter med Siri, eller Apple-produkter via Google Assistant.

Smartere, mer sømløst

For å gjøre smarthus mer tilgjengelig og lettere å håndtere så har produsentene av teknologien gått sammen om å lage et felles rammeverk som de skal støtte. Alliansen bak het tidligere “CHIP”, men har senere blitt døpt om til “Matter“.

Selskaper som Amazon, Apple, Google, Ikea, Signify, SmartThings og Huawei har alle gått sammen om å utarbeide det som skal ta smarthus ut til massene. Det Matter i praksis gjør er å sørge for at det finnes en standard som alle smarthus-enheter kan bruke, og dermed kunne støtte flere assistenter fra for eksempel Google, Amazon og Apple gjennom det samme grensesnittet og gi forbrukere en enklere hverdag ved å merke produkter som støtter Matter med en egen merkelapp.

Dette gjennombruddet for smarthus-teknologi bygges på kjente teknologier og guides gjennom Connectivity Standards Alliance (tidligere Zigbee Alliance), som på samme måte samler selskaper på tvers av industrier for å forme fremtidig teknologi.

Annonse


Et utvalg av selskaper som er med å danne alliansen.. Kilde: Buildwithmatter.com

På tvers av økosystemet

Det som Google nå har annonsert er at de starter med å støtte Matter med innebygget støtte i Android som gir en hurtig-parring av enheter for bruk med for eksempel Google Assistant.

Samtidig så skal Nest Wifi, Next Hub Max og andregenerasjons Nest Hub bli sertifisert som Matter tilkoblingspunkter for kjappere og mer stabile tilkoblinger. I tillegg skal alle Nest Smart-skjermer og høyttalere (med og uten wifi) være i stand til å kontrollere andre Matter-støttede enheter.

Det neste steget er å lage nye enheter basert på Matter, som den siste Nest-termostaten som skal støttes på andre plattformer som Apple og Amazon i tillegg.

WebRTC og oversikt

I tillegg til Matter-støtte så annonserte Google også at de har lagt til støtte for video/lyd strømming via WebRTC fra NestHub og telefoner. – Fremragende produsenter som Arlo, Logitech, Netatmo og Wyze er blant de første av våre partnere som integrerer WebRTC med Google Assistant og flere vil komme med i de kommende ukene, skriver Google i kunngjøringen

Og de har laget en oversikt som gjør det enkelt å finne produkter som er kompatible med Google Assistant.

Den nye oversikten gjør det enkelt å finne enheter som passer til ditt bruk. Kilde: Google

Annonse