Fq50lightning
« En meget aggressivt priset elektrisk pick-up med en oppgitt rekkevidde på 482 kilometer, dessverre er sannsynligheten for en lansering i Norge liten», skrev vi om F-150 Lightning i mai i fjor, og det stemmer dessverre enn så lenge.

Alle vil ha den, men Ford forklarer at den ikke kommer til Norge nå heller

Annonse


F-150 Lightning er en salgssuksess i USA, men Europa må vente.

Har nesten 500 km rekkevidde – koster fra 354 000 kroner

Ford sendte en pressemelding, også til norske medie-kanaler, der de skrøt av at de «nesten dobler» produksjonen til 150 000 F-150 i året.

– Med nesten 200 000 reservasjoner så jobber våre team knallhardt og kreativt for å levere flest mulig F-150 Lightning pickuper til våre kunder. Ford gjør alt vi kan for å skalere opp og øke produksjonskapasiteten vår, sier Kumar Galhotra, president i The Americas & International Markets Group, Ford Motor Company.

For å levere den nødvendige økningen i produksjonskapasitet av den banebrytende pickupen, har Ford opprettet et lite team med ansatte fra både produksjon, innkjøp, strategi, produktutvikling og kapasitetsplanlegging for å finne nye måter og raskt kunne tilpasse og øke produksjonen.

Ford

Les vår test av Mercedes EQS 580 til 1,4 millioner kroner.

Annonse


Men dessverre er det slik at en lansering i EU/Norge ikke er aktuell «den nærmeste tiden», som Anne Sønsteby i Ford forklarer ovenfor ITavisen:

Etterspørselen etter Lightning i USA er enorm og fortsatt betydelig høyere enn produksjonskapasiteten – og det  foreligger dermed ingen konkrete planer om å lansere Lightning i EU/Norge den nærmeste tiden.

Anne Sønsteby, Informasjonsdirektør, Ford Motor Norge

Da Ford avslørte sin hel-elektriske versjonen av den vanvittig populære pickupen i USA i mai i fjor, var reaksjonene veldig positive i mediene, og fra interesserte kjøpere.

Den største batteripakken har 420 kilowatt maks motoreffekt, dreiemomentet er 1050 nm og gjør bilen oppgis å gjøre null til hundre på 4,5 sekunder. Rekkevidden er oppgitt til å være inntil 482 kilometer. Tesla sin Cybertruck har blitt testet til 0-100 på 2,9 sekunder. Den minste batteripakken gir til sammenligning 370 kilometer rekkevidde og maks motoreffekt på 318 kilowatt. Dreiemomentet er det samme for begge variantene.

ITavisen, 20. mai, 2021

Tredobler produksjon av Mach-E

Ford har positive nyheter om Mach-E, som jo selges i Norge:

«I tillegg til å øke produksjonen av F-150 Lightning annonserte Ford også nylig at de skulle tredoble produksjonen av nye Mustang Mach-E og forventer å produsere mer enn 200 000 biler pr. år i løpet av 2023. Fords nye helelektriske nyttekjøretøy E-Transit, kommer også ut på markedet til de første kundene i løpet av sommeren 2022..»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse