appleappstoredeadline
Apple har anket påbudet om å informere sine App Store-brukere om alternative betalingsmetoder og må få svar dagen innen påbudet er ment å starte, altså 9. desember.

Annonse


Apple har bare dager på seg

Apple prøver å stoppe alternative betalingsmetoder i App Store i Russland samtidig som de nå nærmer seg samme påbud i USA med stormskritt.

Hvor lenge kan Apple stå i mot dette?

Det er landets føderale antimonopol-myndigheter, (FAS – “Federal Antimonopoly Service”), selskapet nå sikter seg inn på. Tim Cook ønsker at en domstol skal se på saken etter at FAS ga Apple en 30. september deadline i august for å legge til rette for alternative betalingsmåter, eller bli bøtelagt med grunnlag i selskapets omsetning i landet.

Ifølge Russisk-statseide RT.com klagde brukere og utviklere til FAS etter at de fant ut det var rimeligere å handle apper rett fra utvikleren i stedet for å gå via Apples plattformer.

Dette uttalte FAS om saken i oktober i år:

“Vi fant fant at paragraf 3.1 i App Store-retningslinjene forbyr iOS-apputviklere å informere brukere av appen om muligheten til å betale for kjøpene utenfor App Store.

Annonse


Apple krever at iOS-apputviklere fjerner koblingene til andre Internett-koblinger og endrer funksjonaliteten til applikasjonene slik at registreringsskjemaet ikke fører til eksterne nettsteder – om ikke kvalifiseres ikke applikasjonen for App Store.

FAS Russland konkluderte med at Apple misbruker sin dominerende posisjon på markedet for distribusjon av apper gjennom sin App Store. Byrået utstedte en advarsel til Apple og ba det om å avslutte misbruk før 30. september 2021.”

FAS har allerede gitt Apple en bot på 12 millioner dollar fordi de brøt med konkurranse-loven. De skal nemlig ha ilagt restriksjoner på Kaspersky Safe Kids etter lanseringen av sin egen “Screen Time”-tjeneste i iOS 12. Også denne saken er anket av California-selskapet.

9. desember nærmer seg for Apple

10. november meldte vi dette:

“Den samme dommeren som i september ga Apple medhold i de fleste punkter i saken mellom Apple og Epic Games, setter nå ned foten ved Apples ønske om å utsette det pålagte behovet til å gjøre permanente endringer i App Store.”

ITavisen, 10. november 2021.

Og:

MacRumors gjengir innholdet i dommerens avgjørelse der det kommer frem at Apple ikke får utvidet frist, slik at 9. desember fortsatt er datoen de må forholde seg til. Dommeren understreker at det er flere måter for Apple å innføre disse endringene samtidig som de ivaretar brukernes sikkerhet – om Apple oppriktig er bekymret for sikkerheten til brukerne i det de trykker på en kobling som tar dem ut av programmet for å bruke en alternativ betalingsmåte.

ITavisen, 10. november 2021.

Apple har anket påbudet og håper på svar fra “Ninth Circuit”-ankeorganet innen onsdag 8. desember.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse