appleepickonklusjon
Dommeren i Apple mot Epic Games sier at det ikke er umulig å bevise at Apple bedriver monopol-praksis, men at Epic Games ikke har klart å bevise det. Samtidig anker Apple nå som de må lenke til alternative betalingsmåter.

Annonse


DOMMEREN HAR TALT: Apple må akseptere alternative betalingsplattformer, men er ikke monopolist

Dommer Yvonne Gonzalez Rogers har konkludert i Apple mot Epic Games saken og gir Apple medhold i alt, bortsett fra ett punkt.

Epic anker dommen.

Oppdatert, 19:51:

Spotify uttaler følgende:

Annonse


“Vi er fornøyd med dommer Yvonne Gonzalez Rogers når hun fant at Apple engasjert i konkurransedyktig oppførsel og permanent nå forbyr anti-styringsbestemmelsene. Denne og andre utviklinger rundt om i verden viser at det er sterkt behov og momentum for lovgivning for å kunne takle disse og mange andre urettferdige praksiser, som er utformet for å skade konkurranse og forbrukere. Denne oppgaven har aldri vært viktigere”.

Epic ikke fornøyde, men det er Apple, i hvert fall utad

Epic Games-grunnlegger og sjef Tim Sweeney er ikke fornøyd med dommen, til tross for at Apple nå er nødt til å tillate at selskapene som tilbyr i-app-kjøp skal kunne spørre kundene om du vil betale direkte til dem, og derfor omgå Apples betalingssystem. Det er snakk om at de må lenke til alternativer, så det er tvilsomt dette betyr at det må bygges noe inn i App Store. Apple vil neppe gjøre det så enkelt.

Dette uttaler Sweeney og Apple:

“Apple er ikke monopolist”

Blant annet sier dommeren at “domstolen kan ikke konkludere at Apple er monopolist under enten føderale eller statlige antitrustlover,” men at Apple “driver konkurransebegrensende oppførsel i henhold til Californias konkurranselov.”

Videre forklarte hun at “Apple skjuler kritisk informasjon fra forbrukerne og ulovlig hindrer forbrukernes valg”

Dette sier Apple

Domstolen bekrefter det vi alle vet: det er ikke ulovlig å være suksessrik. Apple møter tøff konkurranse i alle segmenter vi opererer i. Vi mener at kunder og utviklere velger oss fordi våre produkter og tjenester er de beste i verden.

Apple

Dommeren mener “det ikke er umulig å bevise at Apple er monopolist”

“Etter å ha definert det relevante markedet som digitale mobilspilltransaksjoner, vurderte domstolen deretter Apples oppførsel i dette markedet. Gitt rettssaken, kan domstolen ikke konkludere med at Apple er monopolist i henhold til føderale eller statlige antitrustlover.

Selv om domstolen finner at Apple har en betydelig markedsandel på over 55 prosent, og usedvanlig høye fortjenestemarginer, viser ikke disse faktorene alene monopolatferd. Suksess er ikke ulovlig.

Den siste rettsaken inkluderte ikke bevis for andre kritiske faktorer, for eksempel hindringer for adgang og adferd som reduserer produksjonen eller reduserer innovasjonen i det relevante markedet. Retten finner ikke at det er umulig; bare at Epic Games ikke klarte å bevise at Apple er en ulovlig monopolist.

Likevel viste rettssaken at Apple engasjerer seg i konkurransebegrensende oppførsel under Californias konkurranselov. Retten konkluderer med at Apples antistyringsbestemmelser skjuler kritisk informasjon fra forbrukere og ulovlig hindrer forbrukernes valg. Når de er kombinert med Apples begynnende antitrustbrudd, er disse anti-styringsbestemmelsene konkurransebegrensende, og et landsomfattende middel for å eliminere disse bestemmelsene er berettiget.”

Annonse