macbookprobusslommeproblem
Visse menyer i utvalgte apper er umulig å trykke på med nye MacBook Pro Bilde: Quinn Nelson/Twitter

Annonse


“Hvordan kan de selge dette?!”

Det er ikke alle apper som er oppdaterte til å lure seg rundt nettkamera-området på de nye MacBook Pro, men det kan også se ut som at Apple har gjort feil.

Har både Apple og utviklerne gjort feil?

Vi har MacBook Pro 14 grunnmodellen inne til test (les sniktitten), og er så langt meget fornøyd med hva Apple har gjort denne gang, altså gått tilbake i tid med design og porter, men brakt fremtidsytelse inn i en energismart kraftpakke.

Men det er nå slik at iPhone”-busslomma” er å finne, noe som betyr at app-utviklere må fortelle appene sine at de ikke skal ta opp plass bak kamera-området som det jo er mulig å føre musepekeren bak, og dermed tror programmet at det er greit å bruke plass der.

iStat og DaVinci har problemer

iStat følger med på maskinen i sanntid og serverer informasjonen i verktøylinjen, men fordi det er så mye informasjon forsvinner noe av det bak nettkameraet.

Annonse


Som Dieter Bohn fra The Verge påpeker ser det likevel ut til at Apple har gjort en feil: menyer i apper håndterer dette korrekt i mange sammenheng (det er unntak som nevnt under), men meny-statistikk som den iStat serverer opplever trøbbel.

Verre er det med DaVinci Resolve der man ikke hadde fått tilgang til menyen bak kamera-delen om det hadde vært noe der. I slike tilfeller har ikke musepekeren tilgang i det hele tatt, den bare hopper over til høyre side og fjerner elementer i verktøylinjen. Det er nok en Apple-feil.