epicgamesgoogle
Google angriper Epic for kontraktsbrudd etter at de lastet opp en versjon av Fortnite på Play Store som omgår Google Pay.

Annonse


Google anklager Epic for kontrakts-brudd

Apple og Google går nå samtidig etter Epic Games. Det ble for få dager siden kjent at Apple anker dommen mot Epic etter at de først uttalte at avgjørelsen var en seier. Årsaken er at Apple er nødt til å godta alternative betalingsplattformer som Paddle.

Dette meldte vi 9. oktober

“Milliarder av dollar og tildels kontrollen over App Store sto på spill for Apple i saken Epic anla mot dem. Dommer Gonzalez Rogers dømte til fordel for Apple i ni av de ti kravene Epic fremsatte, og Apple gikk ut og kalte dommen en “rungende seier”. Men Apple tapte på ett viktig punkt: Dommeren krevde at Apple lot utviklerne lenke til eksterne betalingssystemer. Den avgjørelsen ville trådt i kraft fra desember iår, og det er sannsynligvis tiden Apple forsøker å forhale gjennom nye runder i rettssalene.”

Nå klager Google til rettssystemet og mener at Google med viten og vilje brøt kontrakten som lot Fortnite forbli på Play Store – dette ved å oppdatere spillet med en versjon som ikke inneholdt krav om å bruke Google Pay for i-app-kjøp.

Google melder:

“Forbrukere og utviklere må ikke å bruke Google Play, men velger å bruke det når de får velge mellom Android sine appbutikker og distribusjonskanaler. Google støtter deres valget gjennom Android, Google Plays retningslinjer og Googles avtaler med utviklere- og enhetsprodusenter.”

Annonse


Google sier det er helt greit at Fortnite-spillere tilbys alternative betalingsløsninger, men ikke på Play Store og påpeker at Apples økosystem er helt stengt (det finnes alternativer til Play Store): bruker man ikke App Store får man ikke lastet ned appen.

Google krever nå å få betalt for penger generert når spillet ble lastet ned på Play Store når innhold ble handlet utenfor Google Pay-systemet.

Epic på sin side mener at Google har prøvd å handle dem via Tencent som eier som eier en minoritetsdel (40 prosent) av spill-produsenten som er verdt satt til 283 milliarder kroner.

Annonse