Annonse


Denne appen er den første i sitt slag til iPhone

I rettsaken mellom Apple og Epic mente dommer Judge Yvonne Gonzalez Rogers at Epic ikke hadde klart å bevise at Apple var monopolist.

Er personvernet i fare?

Samtidig er det slik at Apple må åpne for alternative i-app-kjøp betalingsplattformer. Gonzalez Rogers har gitt Apple en tidsfrist til desember for å implementere den nye muligheten for brukerne, men det er ikke helt klart hva selskapet må gjøre for kundene.

Likevel har et selskap som heter Paddle avslørt en app som tilbyr et alternativ til Apples betalingssystem for kjøp av innhold i apper. Appen er ikke lansert enda, de venter kanskje til desember, men de har en side der man kan registrere seg for mer informasjon.

Slik fungerer det:

Priser seg under Apple og gir tilgang til kundeinformasjon

Paddle sier at deres løsning ikke bare er billigere (for kjøp under 10 dollar: 10 prosent mot Apples 15 til 30 prosent – for kjøp over 10 dollar: 15 – 30 prosent), men at man får innsyn i kundedata (noe som kan bli kontroversielt selv om det opplyses at det kun er snakk om e-post adressen), kan tilby abonnement og prissette produktet slik man ønsker.

De lister også opp en rekke andre funksjoner utviklere ikke får fra Apple:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse