nestegenerasjonwindows
Microsoft-sjefen varsler at oppdateringen blir den største til Windows det siste tiåret.

Annonse


Microsoft bekrefter: de utvikler neste generasjon Windows og vi får se det snart

Satya Nadella har nettopp avslørt at selskapet utvikler en helt ny Windows-versjon.

Nadalla sier vi får se nye Windows veldig snart

Nyheten kom under selskapets store event, Build 2021. Vi har lenge hatt en følelse av at Microsoft vraker 10, og ganske så riktig så sa Nadella “neste generasjon Windows“.

“Snart vil vi dele en av de viktigste oppdateringene til Windows i løpet av det siste tiåret for å kunne låse opp større økonomiske muligheter for utviklere og skapere. Jeg har testet nye Windows i løpet av de siste månedene og jeg har utrolig spent på neste generasjon Windows.

Vårt løfte er at vi skal skape flere muligheter for samtlige Windows-utviklere og ønsker velkommen enhver skaper som ser etter den mest innovative, nye og åpne plattformen for å bygge, distribuere og tjene penger på apper. Vi ser frem til å dele mer veldig snart”.

Annonse
En av grensesnitt-forbedringene som er ryktet er runde hjørner i appene, og nå har dette lekket i et skjermbilde av Edge:

Microsoft har store planer for Windows Store

Med andre ord er dette såpass ferdig at selv sjefen har testet det, og når han runder av med “veldig snart” er det enda mer spennende.

Avsløringen kommer i kjølvannet av en stillingsannonse i januar i år som avslørte at det kommer en helt ny versjon av Windows.

Det høres også ut som at app-økosystemet er fokus, noe som gir mening all den tid Apple får kritikk for et lukket app-system – her ser nok Microsoft snittet til å oppgradere ikke bare butikkene for sluttbrukere, men også fri til utviklere med en enklere måte å tjene penger på appene sine. Windows Store er mye bedre enn det var ved lansering, men plattformen har ingenting på App Store i forhold til utvalg. Det vil Microsoft trenge om de ønsker å gjøre mobil-comeback.

Det ryktes en pressekonferanse neste måned som visstnok skal være åsted for avsløringer av det nye OS-et. Da hadde det vært hyggelig med en helt ny Surface-produktserie også med et oppdatert designspråk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse