Internet Explorer har endelig fått sin "dødsdato", i juni neste år skjer det.
Internet Explorer har endelig fått sin "dødsdato", i juni neste år skjer det.

Annonse


Nettleseren alle elsker å hate skal omsider få dø

Microsoft har endelig kommet med en endelig dato for når Internet Explorer skal få lov til å vandre ut til de evige nettmarked.

Juni 2022

Det skjer ganske nøyaktig om 13 måneder fra idag, datoen som mange har ventet på er satt til 15 juni 2022. Dette er dagen hvor Microsoft trekker IE 11 og støtten i de fleste versjoner av Windows 10. Dette vil ikke påvirke LTS (Long Time Support) versjoner av Windows 10. At Microsoft trekker applikasjonen vil ikke påvirke maskiner som er mer eller mindre konstant i sin konfigurasjon som røntgen maskiner, eller system for trafikkontroll for fly og lignende.

En bauta

Internet Explorer har vært en del av livet til de fleste av oss i flere tiår, men siden Microsoft ga ut Edge i 2015 så har Microsoft jobbet seg sakte men sikkert mot å fase ut Explorer. Frem til nå har selskapet faset ut eldre versjoner av applikasjonen allerede fra 2016. I fjor, nærmere bestemt 17. august så sluttet også Microsoft 365 produktene å støtte IE11.

Men Microsoft har selv uttalt at “Internet Explorer ikke kan regnes som en nettleser lenger” samt har det å tilrettelegge støtte for denne vært en torne i siden på web-utviklere og designere i mange år allerede. Ikke minst har applikasjonen har de siste årene vært gjenstand for mange angrep.

Annonse
Mange henger igjen

Microsoft jobber fortsatt med å flytte brukere over fra IE 11 til Edge, før de trekker støtte for den i juni neste år. Edge har til og med en innebygget Explorer-modus for nettsider som fortsatt trenger IE. Dette er spesielt aktuelt for bedrifter som fortsatt bruker gamle applikasjoner som ikke fungerer i nyere nettlesere.

Microsoft sier også at deres IE-modus i Edge vil fortsette til slutten av 2029, det gir bedrifter ytterligere 7 år før de må for alvor se på hvordan de oppdaterer sine legacy applikasjoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse