Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Du får en slags Internet Explorer-simulator i nye Microsoft Edge.

Nye Edge kan ha støtte for Internet Explorer-sider

En funksjon for bakoverkompatibilitet.

Fra en lekkasje i en tidlig utgave av nye, Chromium-baserte Edge-nettleseren til Microsoft så kommer det frem at nettleseren kan ha både det som kalles Chromium Blink samt et helt verktøysett for å vise Internet Explorer-nettsteder. Formålet er bakoverkompatibilitet, og meningen er at man skal kunne vise eldre nettsteder som i utgangspunktet var designet til Internet Explorer.

Støtte for to motorer

Det er Twitter-brukeren WalkingCat som melder lekkasjen i en melding der han forteller at Microsoft Edge ser ut til å ha en struktur med støtte for to motorer som åpner for å kunne ha oppe en Internet Explorer-økt samtidig som en kan bruke Chromium Blink-motoren til det man ellers ville ha brukt den som normalt.

Tilsynelatende virker det ved at man aktiverer innstillingen i forkant, og deretter ved behov høyreklikker i et nettsted og trykker «Host in IE tab» – som vist under:

For øyeblikket ser funksjonen ut til å være en placeholder i Insider-programmet, for ifølge de som har hatt tilgang til knappen så fungerer ikke funksjonen slik det er ment til å gjøre.

Kilde:
Bleeping Computer

Stikkord: chromium, Edge, Google, internet explorer, internett, MIcrosoft Edge, nettleser