Nye Edge kan ha støtte for Internet Explorer-sider

Du får en slags Internet Explorer-simulator i nye Microsoft Edge.

Fra en lekkasje i en tidlig utgave av nye, Chromium-baserte Edge-nettleseren til Microsoft så kommer det frem at nettleseren kan ha både det som kalles Chromium Blink samt et helt verktøysett for å vise Internet Explorer-nettsteder. Formålet er bakoverkompatibilitet, og meningen er at man skal kunne vise eldre nettsteder som i utgangspunktet var designet til Internet Explorer.

Støtte for to motorer

Det er Twitter-brukeren WalkingCat som melder lekkasjen i en melding der han forteller at Microsoft Edge ser ut til å ha en struktur med støtte for to motorer som åpner for å kunne ha oppe en Internet Explorer-økt samtidig som en kan bruke Chromium Blink-motoren til det man ellers ville ha brukt den som normalt.

https://twitter.com/h0x0d/status/1109666104878600192

Annonse

Tilsynelatende virker det ved at man aktiverer innstillingen i forkant, og deretter ved behov høyreklikker i et nettsted og trykker “Host in IE tab” – som vist under:

For øyeblikket ser funksjonen ut til å være en placeholder i Insider-programmet, for ifølge de som har hatt tilgang til knappen så fungerer ikke funksjonen slik det er ment til å gjøre.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse
Annonse