Økt bruk av lagring som kryptoutvinning gjør at flere selskaper endrer sine bruksvilkår
Økt bruk av lagring som kryptoutvinning gjør at flere selskaper endrer sine bruksvilkår

Annonse


Vil ikke at du skal bruke harddiskene deres til krypto

Flere blokkkjedeteknologier som Chia baserer seg på “Farming” og ikke “mining” og da er det diskplass samt lese og skrivehastighet som er nøkkelen til utbetaling.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Økt interesse

En type kryptovaluta  utvinnes ved  at man lagrer data fra blokkkjeden istedet for å løse kompliserte regnestykker. Dette kalles “farming” og skiller seg fra “mining” ved at det er hurtigheten i lagringen og mengden data du kan lagre som er med å bestemme sannsynligheten for at du får tildelt din belønning fra blokkkjeden. 

Annonse


Våre SSDer er ikke laget for dette

Denne typen bruk av SSDer er ikke hva diskene egentlig er laget for og det har ledet en produsent, Galax, til å utstede en advarsel til sine kunder om at denne typen bruk av diskene er utenfor hva de anser å være “normal bruk” og at de forbeholder seg retten til å nekte garanti på disse etter egen diskresjon. Dette er fordi antall skrive/lese operasjoner er langt høyere ved slik bruk. 

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Tilpassede produkter

Det er velkjent at SSDer for konsumermarkedet er mindre tilpasset høyt volum av skrive / les operasjoner over lang tid. Til dette finnes det høy-ende produkter som også har en høyere prislapp. Men siden Chia Coin har fått økt popularitet i Asia, spesielt i Kina og siden utvinningen av denne valutaen krever store mengder lagringsplass ser man nå at flere kinesiske produsenter har annonsert SSDer og utstyr spesifikt myntet på denne bruken. 

 B365 D32-D4 Magic Edition

Et eksempel på dette er  hovedkortet B365 D32-D4 Magic Edition fra Onda, som riktignok har produsert lignende produkter siden 2013, med hele 32 SATA-porter. Hovedkortet er perfekt for slik bruk, og det kan godt hende vi vil se slike produkter fra flere andre produsenter i tiden fremover.

Les også: Hvordan kjøpe IOTA

Annonse