Bitcoin ved Executium Unsplash
Bitcoin seiler opp som det nye gull. Illustrasjonsfoto: Executium, Unsplash

Annonse


Ny gigahandel: Bitcoin eksploderer som finansverktøy

Globale selskaper plasserer kapital i Bitcoin de siste månedene, og flere aksepterer kryptovalutaer som betalingsmiddel. 

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Høyprofilerte kapitalister kjøper Bitcoin

Det første høyprofilerte oppkjøp av Bitcoin var regissert av Elon Musk og Tesla. For oss nordmenn var Kjell Inge Røkke nestemann ute da han betalte en halv milliard kroner for 1170 Bitcoin.

Bitcoin kan fortsatt gå til null. Men den kan også bli kjernen i en ny pengepolitisk arkitektur. I så fall kan én bitcoin bli verd millioner av dollar. 

Kjell Inge Røkke

Elon og Kjell Inge er ikke alene. Institusjonelle investorer kjøper i økende grad opp Bitcoin og for dem er det snakk om milliardinvesteringer. 

Annonse


Kjøpte Bitcoin for 1000 dollar hvert sekund

MicroStrategy som produserer mobil programvare og skybaserte tjenester, har adoptert Bitcoin som primær reservekapital. Siden februar har de økt beholdningen fra 71 079 til 91 579 BTC. På ett tidspunkt sa MicroStrategys leder Michael Saylor at han hvert sekund investerte 1000 dollar i Bitcoin.

I oktober 2020 tvitret han:

https://twitter.com/michael_saylor/status/1321422012380753921?s=20

Michael Saylor var med å tenne Bitcoin-gnisten hos Elon Musk som tilsynelatende på det tidspunkt, ikke hadde fått med seg at Bitcoin kunne handles i volum som forsiktig sagt, ekskluderer menigmann. Rakettvidenskapsmennene førte offentlig samtale på Twitter:

https://twitter.com/elonmusk/status/1340678358456274948?s=20
https://twitter.com/michael_saylor/status/1340679387998527489?s=20

Idag sitter Tesla etter å ha solgt ut ti prosent av beholdningen, med 43 200 BTC. I Ukraina sitter myndighetene eller myndighetspersoner (som ønsker å gå stille i dørene for ikke å vekke korrupsjonsjegerne), med 46 351 BTC. Største BTC-aktør vi har klart å oppdrive, er Grayscale Bitcoin Trust som forvalter 654 885 Bitcoin. 

Gaming og krypto

Sist ute er det sørkoreanske spillselskapet Nexon som kjøpte 1717 Bitcoin til en gjennomsnittspris på 58 226 dollar inkludert kjøpsomkostningene. Kjøpet representerer mindre enn to prosent av Nexons totale kontantbeholdning og det er, tross det at japanske bedrifter tidlig markerte aksept av Bitcoin, det største kjøpet av digital valuta fra et selskap som er børsnotert i Tokyo.

I den nåværende økonomiske situasjon mener vi Bitcoin tilbyr langsiktig stabilitet og likviditet.

Owen Mahoney, adm.dir. Nexon

Les også: Kvinne ville skilles i 2015 fordi mannen “ikke sluttet å bruke penger på Bitcoin”. Pris 200 dollar. Idag 60 000

Nexon sier at de ønsker å beskytte seg mot potensiell inflatering av ikke-digitale valutaer. 

Vi betrakter Bitcoin som en form for kontanter som sannsynligvis vil beholde verdien.

Owen Mahoney

Les også Politainments kommentar: Krypto-krasjet kommer og det blir utløst av myndighetene

Ulike kilder. Bloomberg m.fl.

På ITavisen finner du også flere guider til kjøp og salg av krypto. Klikk her for å lese mer:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse