teslaroadstersveve
Musk besøkte Rogan igjen, og snakket om alt fra SpaceX og svevende Roadster 2.0 og Bill Gates shorting av Tesla-aksjen.

Annonse


Musk: – Gates vet ikke hva han snakker om

Elon Musk dukket opp hos Joe Rogan igjen, og det med en rekke interessante tanker som vanlig.

Musk gjentar vill påstand fra januar 2019

De to snakket i timesvis og Musk avslørte noe vi bare må nevne med en gang: han ønsker at Roadster 2 skal utstyres med rakett-teknologi slik at den kan sveve over bakken – kanskje så mye som 1 meter. Hvorfor føltes det i 2020 at alle dager var 1. april? 2021 viderefører dette.

Roadster 2 lanseres i 2022, mange år etter annonseringen:

“Jeg vil at bilen skal sveve. Jeg prøver å finne ut hvordan vi kan gjøre det uten at, du vet, den dreper folk. Kanskje den kan sveve en meter, eller noe sånt. Om den plutselig faller den ødelegger du demperne, men du kommer ikke til å dø av det”.

Det er ikke første gang Musk sier dette skal bli en greie i den nye superbilen, neida, han uttalte det samme i 2019:

“Musk har ved en anledning gitt uttrykk for at Tesla kommer til å tilby en “SpaceX-pakke” for bilen som inkluderer propeller for kald luft som skal gi en dramatisk økning på akselerasjon og topphastighet samt bremsing og manøvrering rundt hjørner – og kanskje til og med gi bilen flyveegenskaper”.

Annonse


Roadster lanseres i 2022 om Tesla blir ferdig med utviklingen i år

Roadster 2.0 lanseres neste år, men det spørs om ikke veimyndighetene har et par spørsmål før dette eventuelt skjer.

Årsaken til at bilen får Formula 1-ratt i stedet for det tradisjonelle, som Rogan påpeker han foretrekker for å hvilke hånda på, så er svaret fra Musk at man ikke lenger trenger å styre i de fleste tilfeller, da autopilot ha blitt bra nok.

Musk tror Gates var Tesla-shorter

Et par andre kuriøse ting, men i en helt annen kategori, er også interessant. Nemlig det at Musk skal ha hørt at Gates tapte mye penger på shorting av Tesla-aksjen. Musk har som kjent fiender i finansmiljøet, hedge-fond, som shorter aksjen – altså de taper penger på negative variasjoner i markedet.

Men Bill Gates skal ha vært langt mer negativ enn som så, og mener sågar at Tesla Semi og elektriske fly trolig aldri kommer til å fungere. Musk er ikke enig og tror at Gates ikke har satt seg inn i vitenskapen og at Gates neppe sa det for å være slem.

Annonse


Annonse


Annonse