Tesla Roadster får rekkevidde på omkring 1000 kilometer og svært rask akselerasjon.

Annonse


– Tesla Roadster kan sveve over bakken

Tesla-sjefen Elon Musk er kjent for sine påstander som han stadig kommer med på Twitter hvor han ofte overrasker med å gjennomføre. Nå tror vi han har kommet med den drøyeste påstanden hittil: Tesla Roadster skal kunne sveve over bakken.

Overlegne spesifikasjoner

Du kusker kanskje at sjefen selv avduket nye Tesla Roadster med noen latterlige spesifikasjoner som antakelig skulle være basespesifikasjoner: 2 sekunder fra null til hundre kilometer i timen og opptil 1000 kilometers rekkevidde blant annet. Når dette er en basisutgave er vi svært spente på hva eventuelle spesialutgaver er i stand til – her har vi kanskje et hint.

Musk har ved en anledning gitt uttrykk for at Tesla kommer til å tilby en “SpaceX-pakke” for bilen som inkluderer propeller for kald luft som skal gi en dramatisk økning på akselerasjon og topphastighet samt bremsing og manøvrering rundt hjørner – og kanskje til og med gi bilen flyveegenskaper.

Nå har denne saken fått en liten utvikling, og det på Twitter:

Annonse


Som svar på en Gif-animasjon av en svevende bil kommenterer Musk at den nye Tesla Roadster-modellen faktisk kommer til å gjøre noe slikt. Naturligvis vakte det stor interesse og videre i tråden bekrefter han at det ikke er en spøk, selv om det høres ut som en – og selskapet skal visstnok ha et sofistikert system for å få det til:

Kan reserveres

Spøk eller ikke, den nye Tesla Roadster-modellen er ment til å lansere i 2020 og i samme sleng bli den raskeste produksjonsbilen på markedet. For basisversjonen som koster 200 000 amerikanske dollar tar selskapet imot reservasjoner allerede, men da må du bla opp 50 000 dollar. Om du skal ha Founders Series til 250 000 dollar så krever Tesla at du blar opp hele beløpet med en gang.

Her er nye Tesla Roadster til 200 000 dollar

Kilde:
Electrek

Annonse