intelmacbookm1
Dette har Intel rett i: dongler er noe herk. Vi har en følelse av at Apple trodde USB C-adapsjonen ville ta kortere tid. Dog hjelper det ikke at de selv ikke skifter på iPhone.

Annonse


Dette er Intels kampanje mot Apple Silicon

Alle som har testet MacBook M1 Air, så vel som Pro, 8 eller 16GB RAM, er alle veldig imponerte etter at de har testet. Som vi nevnte i testen trenger ikke disse maskinene mer enn 8GB RAM for å yte meget bra til surfing og slike oppgaver. Det er sjelden hverdagskost i Windows-verdenen, men klart har også M1-serien sine svakheter. De prøver Intel nå å utnytte.

Apples første forsøk på ARM er bra – hvor bra blir andre generasjon?

Også anmelderne var meget begeistrede, inkludert oss, over meget god ytelse og batterilevetid. Riktignok i samme design, men med så store forbedringer at det ikke kunne oversees – dette var et virkelig løft.

Vi har lurt på hva Intel har pønsket på som et svar, og svaret er ikke egne ARM-brikker, men en PR-kampanje for å løfte frem 11. generasjon, altså Rocket Lake.

Apples første generasjon Silicon, M1, mangler støtte for eGPU-er, noe Intel selvsagt drar frem:

Se skrytevideoen fra YouTuber bestilt av Intel

Som vi skrev om for noen dager siden testet Intel en Acer mot en MacBook Air M1, og fant at batterilevetiden var bedre på den fra Acer, og at ytelsen i følge Intel i helt spesifikke tester er bedre.

Ikke vet vi, vi har ikke testet Acer-maskinen i testen, men at M1 på generelt grunnlag er en meget kjapp og effektiv brikke, er det ingen tvil om – om ikke, hadde ikke Intel brukt penger på ting som dette:

Annonse


“Ingen gaming, ingen USB A”

Dette garanterer en Intel Evo-laptop. Bilde: Intel

Only a PC can power scientists and gamers alike. #GoPC” er tittelen på tweeten som sender deg til YouTuber Jon Rettinger som har produsert reklamen i samarbeid med Intel.

Rettinger har fått teste en Evo-laptop. Evo er Intels merkevare for en maskin som fungerer som den er ment å gjøre, kort fortalt.

I klippet er han blant annet misfornøyd med:

  • Mangelen på USB A
  • Mangelen på spill (Cyberpunk 2077)-støtte
  • Langt færre formfaktor-valg enn i Windows/Intel-leiren
  • Ingen eGPU-støtte

Kilde: