intelmacbookbatteri
Intels batteritest avslører at MacBook M1-batterilevetiden kanskje ikke er så bra til filmtitting som Apple skryter av.

Annonse


Intel: – Vi er kjappere enn Apple Silicon, og her er bevisene

Ingen av oss som har testet en Intel bærbar vs en Apple M1 MacBook kan med hånden på hjertet proklamere at Windows-maskinene med Intel CPU knuser Apple Silicon i praktisk, generell forbruker-bruk (surfe, åpne apper, etc.), men Intel har funnet plukket spesifikke ting 11. generasjon er kjappere på.

Intel angriper Apple

Intel har telt tester med PCWorld og mener, ikke overaskende, at de fremdeles er best på en rekke områder, blant annet (11. generasjon Intel Core i7 mot Apple M1 16GB RAM):

  • Intel 11. kjører Chrome native på x86 over 30 prosent kjappere enn Apple Silicon
  • PDF-eksport er opp til 2,3 ganger kjappere
  • AI-programvare fra Topaz Labs er opp til seks gangere kjappere
  • Premiere Pro er opp til 1,7 ganger kjappere

Hva angår spill er det jo rått parti: Apple har ikke biblioteket de kan skryte av, og fordi alle maskinvare-produsenter og spill-studioer legger all kraft i Windows og konsoller, er det ikke noe poeng å sammenligne:

Men hva med batterilevetid? Intel presenterer følgende illustrasjon og prøver med dette å forklare at brukerne ikke bare krever lang batterilevetid, men også ytelse:

Hva med batterilevetiden, den er vel bedre på M1?

Apple sier at MacBook M1 leverer opp til 18 timer batterilevetid med Apple TV-appen for å titte på 1080p-video med lysstyrken satt “åtte klikk fra avslått”. Selskapet sier også at MacBook Air M1 takler 15 timer med surfing på 25 populære nettsider med samme lysstyrke.

Intel mener at Acer Swift 5 med en Core i7-1165G7 er en god kandidat for batteritesten, og fant at Air (Safari, Netflix) varte i 10 timer og 12 minutter og Acer-en 10 timer og 6 minutter.

Annonse


Men Intel påpeker en viktig fordel: Aceren (Chrome, Netflix) kjørte med 250 nits lysstyrke, mens Apples “åtte klikk” kun gir 125 nits.

Kilde:
PCWorld

Annonse