appleappstorenorddakota
Apple forsvarer seg på samme måte som vanlig: at tredjepartsapper og butikker vil ødelegge for iPhone sin ytelse og sikkerhet. Forskjellen denne gang er at spørsmålet har vært aktuelt i flere måneder grunnet feiden med Epic Games.

Annonse


Apple kan puste lettet ut: tvinges ikke til å åpne for andre App Stores

Nord-Dakota kan komme til å tvinge Apple, som eneste delstat, til å åpne opp for tredjeparts-app-butikker og ditto tredjeparts betalingsløsninger.

Oppdatert, 17. februar, 07:12:

Forslaget i Nord-Dakota om å tillate mer enn Apples App Store på iPhone, tapte med mange stemmer mot forslaget: 36 stemte i mot, 11 for.

Merk at Arizona og Georgia foreslår samme lovverk. Disse Statene har ikke stemt enda.

Annonse


Dette er hva den nye loven foreslår Apple ikke lenger kan gjøre

App Store og Mac App Store dominerer iPhone, iPad og Mac.
  • Kreve at utvikleren bruker en digital app-distroplattform eller en digital transaksjonsplattform som den eksklusive måten å distribuere et digital produkt
  • Kreve at utvikleren bruker en i-app betalingsløsning som den eksklusive måten å ta betalt på for at en bruker kan laste ned programvare eller for å kjøpe et fysisk produkt gjennom en app
  • Å hevne seg mot utviklere som velger alternative app-butikker eller i-app betalingsløsninger

Omlag 193 000 personer med norsk opphav bor i Nord-Dakota som har et totalt innbygger tall på ikke mer enn 765 309.

Politikerne sier at meningen med loven er å jevne ut spillebanen for små utviklere i staten, og for å beskytte kundene mot det de mener er monopol-avgifter; altså Apples 30 prosent utvikler-avgift.

Apple mener at dette truer med å ødelegge iPhone fordi det skader “personvernet, sikkerheten og tryggheten, samt ytelsen som er bygget inn i iPhone”. Selskapet mener også at farlig programvare vil finne veien til iPhone om dette tillates.

Får Nord-Dakota dette gjennom kan det tenkes at andre stater følger etter, og følger California etter er det vanskelig å forstille seg at ikke nærmest alle stater følger dem som teknologisk høysete der mesteparten av selskapene jo befinner seg.

Kilde:
Bismark Tribune

Annonse