Annonse


Apple og Google vil måtte endre mye om EU kjører igjennom alt dette

I fremtiden kan det hende at din iPhone eller Android-mobil ikke leveres med forhåndsinstallerte apper, men i stedet gir deg valget om du vil installere dem, men EU har planer om potensielt langt større endringer.

Nå må Microsoft kanskje gjøre en Windows-endring

Dette er samme løsning EU gjorde med nettlesere i Windows: å gi brukeren valget ved første oppstart.

EU mener også at brukerne bør ha mulighet til å avinstallere ethvert forhåndsinstallert program, med andre ord vil Microsoft måtte gjøre en endring i Windows: slik det er nå kan ikke Edge slettes.

Man ønsker at lovverket skal gjelde mobiler såvel som PC-er, og at økosystemer som App Store ikke kan bruke annonseinformasjon til annet enn annonser.

Annonse


Det aller mest dramatiske forslaget er at Apple og Google vil måtte tillate hverandres tjenester, men utenfor egne plattformer som Play Store. Dette er for generelt, og det kan bety så mangt, men vi følger utviklingen.

EU setter kanskje en stopper for pakking av tjenester

Det er også andre mulige forbud her, blant annet å tilby flere tjenester i en pakke, som kommende Apple One. Vi hadde på følelsen at EU kunne komme til å gjøre noe for å stoppe “bundling”, som er en populær mersalg-metode i USA, men dette forslaget kom kjappere enn vi trodde.

Merk at ingenting er kjørt igjennom enda, så en eller flere ting droppes kanskje, men vi ser ikke på det som usannsynlig at begge disse tingene kan skje. De har jo gjort det før.

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse