huaweiengland
Huawei Mate 40 Pro får gode skussmål for å være en svært god kameramobil. Selv om Huaweis forbrukerprodukter i hovedsak er bannlyst i USA, er det operatørproduktene, og spesielt 5G, som bannlyses i Europa.

Annonse


Storbritannia bannlyser 5G fra Huawei

Det var i februar i år at USA sa de hadde beviser for at “Huawei har tilgang til bakdører i mobilnett over hele verden”.

USA har i flere år beskyldt Huawei for spionasje

Vi skrev den gang at: “Offisielle representanter sier at den kinesiske teknologi-giganten har opprettholdt bakdører i flere av sine nettverk siden selskapet begynte å selge 4G-utstyr i 2009. Det er uklart hvilke bevis myndighetene eventuelt har, men FBI har i lang tid advart mot å bruke mobilnett-utstyr fra Huawei.”

– Vi har bevis på at Huawei har muligheten til å i all hemmelighet få tilgang til sensitiv og personlig informasjon i systemene selskapet vedlikeholder og selger verden rundt, sier nasjonal sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien til The Wall Street Journal.

Siden den gang har flere Europeiske land vurdert sitt forhold til den kinesiske teknologi-giganten, og nå stopper også Storbritannia Huawei fra egne nett etter at de først var positive til selskapets teknologi, men altså senere snudde i saken.

Annonse
Huaweis tilsvar var tidlig i år å benekte påstandene:

– Vi benekter disse påstandene på det kraftigste. Vi har ingen slike muligheter. Vi benekter også at vi noen gang, på urettmessig vis, har fått tilgang til kundeinformasjon og kundedata, sier en talsperson for Huawei til The Verge.

Dette har Storbritannia bestemt seg for nå

En komplett bannlysning skjer ikke før i 2027, men teleoperatører forbys Huawei-kjøp fra og med januar 2021 og fra tampen av september neste år forbys de installasjon av nytt Huawei-utstyr.

Nokia Oyj og Ericsson AB tar over prosjektene i en rekke land i Europa etter at Huawei-forbudene ble kjente.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse