facebookgamingiphone
Facebook bruker bannlysningen for å gjøre oppmerksomme på Apples App Store-politikk.

Annonse


Sånn er det på iPhone: måtte lansere Facebook Gaming UTEN spill

Facebook har lansert Facebook Gaming-app til iOS. Uten spill.

Apple nektet Facebooks minispill

For som alle har fått med seg godtar ikke Apple tjenester der ikke alle spillene er godkjente manuelt av dem, en umulighet for selskap som leverer tjenesten, men ikke spillene, men også for Microsoft og Valve, ser det ut til.

Nå er det Facebook sin tur til å klage, for de lanserte Gaming-appen til iPhone i dag, mens Microsoft debuterer med den endelige versjonen av Project xCloud 15. september, inkludert i Norge.

Dette sier Facebook

Som vi regnet med ville ikke Facebooks app ha noe annet enn minispill, da den i hovedsak gir mulighet til å se på andre spillere, men heller ikke disse er lov:

Annonse


“Dessverre måtte vi fjerne spillene for å få Apples godkjenning for den frittstående Facebook Gaming-appen – noe som betyr at iOS-brukere har en dårligere opplevelse enn de som bruker Android. Vi holder fokus på å bygge lokalsamfunn for mer enn 380 millioner mennesker som spiller spill på Facebook hver måned – enten Apple tillater det i en frittstående app eller ikke,” sier Facebooks “Chief Operating Officer” Sheryl Sandberg.

Det er trolig smart rent strategisk for Facebook å lansere appen nå som Microsoft allerede klager og søkeresultatet er rettet mot Apple App Store sin potensielle monopol-virksomhet.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse