itavisenplaystation5
Med nesten 6000 stemmer er det klart at PS5 er konsollen ITavisens lesere er mest interesserte i å handle.

Annonse


Playstation 5 er ITavisen-lesernes klare favoritt

Med over 5500 stemmer i denne artikkelen fra fredag, kan vi nå si oss rimelige trygge på at ITavisens lesere foretrekker Sony Playstation 5.

Over 65 prosent foretrekker Playstation 5

I skrivende stund har 5624 lesere svart på undersøkelsen som kun hadde to valg: Series X eller PS5, for å finne ut hvilken av konsollene som er mest populære.

Mange av dere kommer sikkert til å handle begge, som oss, men for å gi et klarere bildet av populariteten la vi til kun to svar-alternativer.

Fordelingen er som følger på spørsmålet “Skal du handle Playstation 5 eller Xbox Series X?”):

Annonse
  • Playstation 5: 68,65 prosent (3861 av stemmene)
  • Xbox Series X: 31,35 prosent  (1763 av stemmene)

Xbox Series X er ikke så spennende om man har gaming PC

Personlig er jeg litt overrasket over at Playstation vinner med så stor margin, muligens fordi mange av dere har en kraftig gaming PC?

Det er uansett min grunn til at PS5 ser mer interessant ut i skrivende stund, for har man en Windows PC med ålreite komponenter, og spesielt RTX-skjermkort, er Xbox Series X mer en forlengelse av en datamaskin TV-en, enn en konsoll med eksklusive titler som man må handle for å oppleve det nye.

En glad-nyhet fra Microsoft nå nylig er at Halo: Infinite får gratis flerspiller. og støtte for 120 FPS på Xbox Series X.

Uansett har årets oppgiring til konsoll-lanseringene vært irriterende: vi kjenner fremdeles ikke til prisene (forvent 500 eller 600 dollar), hvor kjapt spill lastes (Microsoft har vist frem en kort demo, men det er lenge siden nå), grensesnitt, forhåndsbestillingsdatoer eller lanseringsdatoer.

Sony snuser stadig på PC-markedet

Sony tar en noe annen tilnærming da de ikke er tungt inne i PC spill-markedet (selv om Death Stranding og Horizon: Zero Dawn 7. august PC muligens varsler en strategi-endring). Vi håper det, for de har gjort en fantastisk jobb.

Hvis Sony skulle velge å lansere samtidig på PS5 og PC tror vi ikke det skjer før om mange år, om enn i det hele tatt. Vi tror nok Sony i stedet fortsetter med å lansere eksklusivt til Playstation, for deretter å plukke kandidater for en lansering til PC ett eller to år senere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse