twittergrahamclark
Graham Clark, 17, skal være mesterhjernen bak hacken. Han er allerede fengslet i påvente av rettegangen.

Annonse


Dette skal være mesterhjernen bak den store Twitter-hacken

Apple, Elon Musk, Barack Obama, Bill Gates og Amazons Jeff Bezos var bare noen av stor-kontoene som ble hacket for noen uker siden.

Graham Clark (17) allerede fengslet

Nå er 17 år gamle Graham Clark fra Tampa Florida arrestert og i fengsel som følge av etterforskningen.

Clark er arrestert for 30 grove lovbrudd etter den massive hacken som satte Twitters verifiserte kontoer ut av spill i flere timer og stjal penger fra Twitter-brukere.

Det er også to andre siktede personer i saken, fra Orlando Florida (22 år gamle Nima Fazeli) og Storbritannia (19 år gamle Mason Sheppard).

Annonse


Risikerer opp til 20 år i fengsel

Fazeli risikerer 5 år i fengsel og bøter på 2,3 millioner kroner, mens Shepard risikerer hele 20 år i fengsel og den samme boten.

Det er også detaljer hvordan Sheppard gikk frem for å skaffe tilgang til Binance og Coinbase-kontoer: ved hjelp av et førerkort. Derfor fant de også ut, og kunne knytte ham, til overførsler av og mottagelse av bitcoin-pengene som ble scammet under Twitter-hacken.

Fazeli brukte samme taktikk for å verifisere seg mot Coinbase, og det var derfor lett å finne ham.

Det er usikkert om dette er hovedmennene bak angrepet, da også en bruker med navnet “Kirk#5270” er avslørt – trolig er dette personen som fikk tilgang til systemene. Likevel lister DOJ opp 17-åringen som hovedmann bak angrepet, så det er trolig Clark er personen bak denne kontoen.

Kilder:
Channel News 8
Justice.gov