twitterbitcoinscam
Twitter avslører litt mer om hva som skjedde 15. juli da en rekke kjendis-kontoer og selskap fikk sine kontoer hacket.

Annonse


Twitter sier hackere hentet ut privatmeldingene til 36 kjendiser-kontoer

Twitter melder at “opp til 36 av de 130” kontoene som ble hacket 15. juli, også ble frarøvet private meldinger.

Twitter bekrefter antallet som fikk privatmeldinger stjålet

Twitter avslører selvsagt ikke hvilke kontoer det er snakk om, men forklarer at det kun er en politiker som er rammet av akkurat dette, og det er en politiker fra Nederland.

Etter at hacken hadde funnet sted slet Twitter med å stagge bitcoin-scammen, noe som endte med at de så seg nødt til å forby alle verifisert Twitter-kontoer fra å publisere tweets.

Dette er litt av en krise for Twitter

Det ble også senere kjent at hele profildatabasen ble lastet ned.

Annonse


Ifølge Twitter skal dette kun gjelde åtte kontoer, og at ingen av kontoene var verifiserte, og derfor ikke er så sensitive som stor-kjendisene sine kontoer som dermed ikke fikk hele datadumpen stjålet.

Uansett er hacken et stort problem for Twitter som nå må belage seg på at samfunnets viktigste kulturpersonligheter og politikere nok blir langt mer varsomme i fremtiden og kanskje ikke ønsker å bruke tjenesten like mye lenger. Spesielt ikke ikke direktemeldingsfunksjonen.

Stengte 7000 kontoer Q-kontoer

Samtidig med at alt dette skjer, varslet Twitter i går at de har bannlyst 7000 “QAnon-kontoer” som de og en rekke medier omtaler som farlige konspirasjonsteoretikere på høyresiden i politikken.

Twitter mener at disse personene kan komme til å gjøre skade også utenfor nettet.