epicgamestimsweeney
Epic Games-sjef Tim Sweeney mener at Apple ikke har noen rett til å tvinge deg til å bruke App Store.

Annonse


Epic sjefen hamrer løs på Apple

Tim Sweeney er en svært frittalende mann, og noe utenom det vanlige som sjef for et selskap verdt nærmere 182 milliarder kroner.

Presset øker mot Apples App Store-politikk

Nå kritiserer han igjen Apple for det han mener er et drakonisk system som ikke burde vært lov. Kritikken kommer samtidig som det ble kjent at den store høringen der blant annet de to nevnte selskapene skulle være med på, nå er utsatt.

Er du enig eller ikke med Sweeney?

Sweeney klager på Apples App Store-byråkrati

Sweeney bruker igjen Twitter for å ytre seg om temaet, og mener at Apple driver app-butikken som er offentlig kontor med haugevis av byråkrati, kompliserte retningslinjer, skjemaer og dokumenter.

Microsoft har uttalt seg kritiske til Apple App Store nå nylig:

Det blusset virkelig opp rundt App Store-politikken til Apple i juni:

Sweeney har lite pent å si om Apples lukkede økosystem

Fordelen, sier Sweeney, er utelukkende at Apple gir utviklere tilgang til en milliard enheter, men at “baksiden er at du må levere Apple et dokument og 8000 kroner i avgifter. For å fortsette prosessen må man fylle ut nok et dokument og vente på at Apple bestemmer seg for å godkjenne eller ikke. Ofte godkjenner de ikke appen”.

Apple har tradisjonelt sett forsvaret seg med at de ønsker kvalitet i butikken sin, og for å garantere dette må de manuelt undersøke hver enkelt app.

Sweeney savner Apple fra gamle dager:

Den stadig mer innflytelsesrike grunnleggeren har også en rekke ganger vært kritiske mot Microsoft:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse