Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tim Sweeney mener at Microsoft nok en gang prøver å ødelegge for Steam. (Ill.: Microsoft)

– Jeg kaller det «Windows 10 knus Steam-versjonen»

Spill: Nå langer Epic Games-sjefen ut mot Microsoft igjen.

Det er ikke første gang at Epic Games-sjef Tim Sweeney er kritisk mot Microsoft.

– Knus Steam-utgave
Denne gangen er det ryktede Windows 10 Cloud som får gjennomgå. Sweeney mener dette er nok et forsøk fra Microsoft på å låse ned Windows og stenge ute Steam.

Operativsystemet ryktes å bli tilsvarende Windows RT, noe som innebærer at det kun kan kjøre UWP-appene (Universal Platform Apps). Ifølge Microsoft-kjenner Mary Jo-Foley er Windows 10 Cloud tiltenkt som en konkurrent til Chrome OS.

Ikke første gang
Som nevnt over, er det langt fra første gang Epic Games-sjefen langer ut mot Microsoft. Under Xbox Spring Showcase i fjor viste Microsoft frem spillmulighetene ved UWP, noe Sweeney omtalte som «det mest aggressive trekket til Microsoft noensinne».

CD Projekt-sjef Marcin Iwinski tok den gang Microsoft i forsvar og ønsket selskapets fokus på kryssplattformspilling velkommen.

Og da Windows-giganten annonserte at de ønsker å erstatte tradisjonelle Win32-apper med UWA (Universal Windows Apps) var Sweeney raskt ute med å kritisere selskapet igjen.

Microsoft har svart med at det hvem som helst kan lage UWP-apper og at det er fullt mulig å installere dem fra andre kilder enn Windows Store.

Er du enig i Sweeneys ferskeste uttalelser om den så langt ikke-annonserte versjonen av Windows 10?

 

Kilde:
Neowin

 

Stikkord: Spill, steam, windowscloud