– Dette er ikke det Microsoft vi så for ti år siden

Microsoft får støtte fra The WItcher-sjefen.
Microsoft får støtte fra The WItcher-sjefen.

I mars rettet Epic Games-sjefen Tim Sweeney tung skyts mot Microsoft og omtalte UWP-satsingen til selskapet for «deres mest aggressive trekk noensinne».

To forskjellige selskaper
Han uttalte blant annet at Microsoft går i en helt annen retning enn resten av bransjen og nevnte CD Projekts Good Old Games-butikk som en av dem som kunne bli berørt. Nå svarer CD Projekt-sjef Marcin Iwinski.

Under et intervju med GI.biz sier han at han forstår argumentene til Sweeney, men at Epic Games-sjefen samtidig bommer litt.

Annonse

– Hvis du ser på Microsoft i dag og Microsoft for ti år siden, er det to veldig forskjellige selskapet, sier han til GI.biz og nevner blant annet Microsofts snuoperasjon for selskapets opprinnelige Xbox One-planer.

Kryssplattform? Ja takk
– Tidligere har det vært veldig Microsoft-typisk å låse ned alt for å sørge at de har full kontroll. Men den (den nye sjefen Satya Nadella) sier: «Få alle appene våre tilgjengelig på alle systemer.» Jeg tror folk bør tenke over det, fordi hvis de gjør (det Sweeney mener de gjør), vil det virkelig slå tilbake på dem, forteller CD Projekt-sjefen.

Iwinski legger heller ikke skjul på at han er oppspilt over Microsofts nylige kryssplattforminvitasjon til PC og Sony PlayStation:

– Annonseringen om kryssplattformspilling? Pokker, ja. Kryssplattformspilling med andre nettverk? Det er ikke det Microsoft du så for ti år siden. Aldri i verden, jubler han.

– Og Sony er raskt ute og sier: «ja, ja, det er greit for oss.» Og det er fantastisk. Det handler ikke om hvem som kan lage det beste systemet og mer, men hva som er best for spilleren. Det er det vi er ute etter. Det handler om å åpne opp og konkurrere om hvem som har det beste tilbudet, avslutter han.

Sony var for så vidt ikke gira som Iwinski fremstiller det i intervjuet, men uttalte til Eurogamer at de er villige til å snakke med Microsoft.

 

Kilder:
GI.biz,
GameSpot

Annonse
Annonse