Epic-sjef Tim Sweeney langer ut mot Microsoft, UWP og Windows Store.

Annonse


– Dette er det mest aggressive trekket til Microsoft noensinne

Under Xbox Spring Showcase forrige uke snakket Microsoft om deres økte fokus på PC-spill.

Les alt fra Xbox Spring Showcase her.

Oppdatert 4. mars klokken 14.20.

Visepresident for Windows i Microsoft kommer med følgende uttalelse til The Guardian:

Annonse


«Den universelle Windows-plattformen (UWP) er et helt åpen økosystem, tilgjengelig til enhver utvikler, som kan støttes av hvilken som helst butikk. Vi fortsetter vårt arbeid med forbedringer for utviklere. For eksempel ble det mulig i novemberoppdateringen til Windows 10 å sidelaste apper som standard.

Vi ønsker å gjøre Windows til den beste utviklerplattformen uansett hvilken teknologi som brukes, og vi tilbyr verktøy som kan hjelpe utviklere med eksisterende kodebaser med HTML/JavaScript, .NET,  win32, C++ og Objective-C å få koden deres til Windows og integrere det med UWP-funksjoner.

Med Xamarin blir det mulig for utviklere å ikke bare å nå samtlige Windows 10-enheter, de kan bruke en stor prosent av C#-koden på å levere mobilapplikasjoner til iOS og Android. Nylig la vi ut et blogginnlegg om våre utviklerverktøy.»

Real utblåsning
Mens nyhetene ble tatt godt imot blant de fleste, er det mange som ikke syns noe om Microsofts tilnærming, blant annet Epic Game-sjefen Tim Sweeney.

I en kommentar i The Guardian maner han resten av spillindustrien opp til kamp mot Microsoft og deres Universal Windows Platform (UWP)-prosjekt.

«Mitt syn er at dette er det mest aggressive trekker til Microsoft noensinne», skriver Epic Games-sjefen.

Les også: Xbox-sjef hinter til maskinvareoppdateringer.

Langer ut
«Microsoft har lansert nye Windows-funksjoner eksklusivt for UWP, og forteller dermed utviklere at de kun kan bruke disse Windows-funksjonene hvis de gir over kontrollen til et låst økosystem», skriver Sweeney.

Tidligere har Xbox-sjef Phil Spencer gått ut og fortalt om fordelene med UWP, som gjør det mulig å utvikle spill som kan fungere på tvers av Windows 10-enheter som PC, nettbrett og Xbox One.

«Kritikken min er rettet mot Microsofts strukturering av operativsystemet for å drive sin egen butikk, noe som gjør det urettferdig for konkurrerende appbutikker, samt utviklere og utgivere som distribuerer spill direkte til sine kunder», står det i kritikken fra Sweeney.

Les også: Gears of War-problemene i kø på Windows 10.

Har tre forslag til løsninger
«Valves Steam-distribusjon blomstrer med over 100 millioner brukere, og utgivere som Adobe, Autodesk, Blizzard, Riot Games og EA gjør det veldig bra med å selge spillene og innholdet deres direkte til forbrukerne.»

Epic-sjefen har også tatt seg tid til å liste opp noen løsninger til UWP:

  • Alle Windows-brukere skal kunne laste ned og installere UWP-applikasjoner fra nett, slik de kan gjøre med win32-applikasjoner. Helt problemfritt og uten noen advarsler om at man laster ned utenfor Microsofts inngjerding.
  • At hvem som helst kan operere butikker for Windows-spill og -apper i UWP-format, noe Valve, Good old Games, Epic Games, EA og Ubisoft gjøre med win32-format.
  • At brukere, utviklere og utgivere kan fritt inngå handler direkte med hverandre, uten at Microsoft tvinger dem til appmonopol samtidig som de tar 30 prosent av prisen.

Er du enig med Tim Sweeney, eller bommer han helt i sin kritikk? Hele utblåsningen kan leses på The Guardian.

 

Kilde:
The Guardian

Annonse