twittertrump
President Donald Trump og Twitter fortsetter kranglingen etter at Trump varslet at han ikke vil tolerere plyndring og vandalisme etter at en afroamerikaner døde under en politi-begripelse.

Annonse


Twitter: – Trump forherliger vold

Det har vært opptøyer i Los Angeles og Minneapolis denne uken.

Twitter: – Forherliger vold

Årsaken er at en hvit politimann satte kneet på halsen til afro-amerikaner George Floyd. Floyd døde av skadene etter at han først tryglet om hjelp grunnet pustevansker. FBI undersøker nå saken.

Etter det tragiske dødsfallet har det vært fredelige demonstrasjoner, men også store ildspåsettelse og masse-tyverier fra lokale butikker i storbyene.

Trump varslet at han sender militæret til Minneapolis denne uken, og at personer som er med på opptøyene ødelegger minnet om George Floyd og at myndighetene vil svare på “problemene og opprette kontroll, men når plyndringen starter, så starter skytingen.”

Annonse
Twitter mener at dette er å anse som å “forherlige vold” og har skjult tweeten man først kan lese om man trykker:

Dette er nederste tweet det er snakk om:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1266231100780744704

Twitter forklarer sensuren med at:

Denne tweeten brøt Twitters regler om å forherlige vold. Twitter har imidlertid fastslått at det kan være av offentlig interesse at tweeten fortsetter å være tilgjengelig“.

Feiden mellom Twitter og Trump startet for alvor denne uken etter at Twitter såkalt faktasjekket presidenten om stemming via posten. Dagen etter kalte presidenten inn til pressekonferanse og signerte en ordre som fjerner beskyttelsen sosiale nettverk innrammes under, om de sensurer innhold.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse