htcu12
HTC må gjøre mer enn å forbedre innmaten for å klare å kapre kunder. Avbildet er HTC U12+ lansert i 2018.

Annonse


Har ikke lansert ny mobil på to år

HTC forsvant i mengden etter flere år som produsent av noen av de mest kritikerroste og beste Android-mobilene.

HTC hadde 6 prosent av markedet i 2014 – nå har de ikke en gang 1 prosent

Selskapet prøvde ofte nye ting, men de falt fra da alle fant ut at kameraer var det viktigste å fokusere på – dette i kombinasjon med tøff konkurranse fra Kina der spesielt Huawei spiste opp store deler av et marked som allerede var godt mettet.

HTC U12+ (Snapdragon 845 og 6GB er ikke dårlig, men den har et utdatert design) ble lansert i 2018 og er den siste toppmodellen som ble lansert og som er å finne på det norske markedet. I stedet har mer av fokuset blitt vendt mot VR-hodesettet Vive.

Husker du HTCs One-mobiler, denne fra 2015? De var ganske lekre:

Har nærmest ikke en markedsposisjon igjen

Den kommende mobilen får Snapdragon 865 og skal trolig lanseres i juli. Trolig blir designet likt U12+, men heldigvis med mindre rammer. Det er usikkert hva som er lanseringsplanene, muligens kommer den kun til Kina.

Annonse


Uansett er det også ryktet en rimeligere Desire 4G-modell med Snapdragon 6-serie brikkesett. Denne modellen forventes i juni.

Det skal nærmest et mirakel til for at HTC skal klare å kapre en større markedsposisjon, da de har en markedsandel på under et halvt prosent, men det hadde jo vært moro om de kom skikkelig rått tilbake med en supermobil, men vi har våre tvil.

Se hvordan HTCs “råtass telefon” Touch HD fra 2009 tok seg ut – det har skjedd endel på ti år får man si:

Kilde:
Neowin

Annonse