homepodspotify
Spotify skal få lov å kjøre på Apple HomePod allerede i år og ikke bare via AirPlay, tror Bloomberg.

Annonse


Spotify forventer Apple åpner for dem på iPhone

Spotify har klaget Apple inn for EU med det de mener er hjemmel i antimonopol-lovgivning i Europa.

Daniel Ek tror Apple åpner opp iPhone – kanskje fra og med iOS 14?

“Langsiktig, så tror vi Apple åpner opp”, er den optimistiske tonen fra grunder Daniel Ek. Kanskje vet han noe vi ikke vet enda?

Du husker kanskje at Apple åpnet Siri API-et for musikktjenester som Spotify, og lagt til støtte for Siri-kontroll på Apple Watch.

Det har lenge vært en feid mellom de to – Spotify er nemlig ikke så glade i 30 prosent-delingsmodellen.

Annonse


Allerede i mars i fjor var Spotify etter Apple:

“Apple skriver at Spotify skjuler sin motivasjon om økte inntekter ved bruk av villedende retorikk mot Apple og hva selskapet representerer. Selskapet skriver at de ikke ønsker å la dette gå ubesvart, men at Spotify er hjertelig velkomne til å bruke den forretningsmodellen de ønsker å bruke.

I Spotify sine dokumenter ble det argumentert med at Apples egne strømmetjeneste for musikk neppe utsettes for de samme restriksjonene som Spotify blir utsatt for. Selskapet skriver at alle applikasjoner burde kunne konkurrere rettferdig basert på meritter og ikke på bakgrunn av hvem som eier App Store.”

Spotify til HomePod i år, tror Bloomberg

Ek har rett i en ting, Apple kommer til å åpne opp, men kanskje ikke så mye som han ønsker, for ifølge Bloomberg skal tjenesten få lov til å strømme til HomePod senere i år.

“Det går jo riktig vei, men det vil være lenge til Spotify anser Apple som en åpen og rettferdig plattform”, konkluderer Ek.

Kilde:
Bloomberg

Annonse