macbookair
Vi tror MacBook Air-serien blir de første med ARM-brikke fra Apple og de kommer i år eller tidlig 2021.

Annonse


Apples største MacBook-revolusjon kan skje i år

I første halvdel i år lanseres det nye MacBook-maskiner med 16-tommeren sitt oppdaterte tastatur, men det er langt ifra det mest spennende.

Kuo er så sikker han sier det igjen

For det største skiftet siden Apple gikk fra PowerPC til Intel i 2006, er snart i ferd med å skje igjen, ifølge den famøse lekkeren Ming Chi-Kuo som stort sett har rett.

Ifølge Kuo kommer de nye MacBook-maskinene (Air eller Pro? Begge deler? Det er ikke kjent enda, selv ikke for Kuo), med Apples eget ARM-brikkesett i stedet for Intel, allerede på tampen av året eller tidlig neste år. Dette samsvarer med denne rapporten fra 24. februar:

“Ifølge Ming Chi-Kuo, en mann alle som leser Apple-avsløringer her på ITavisen kjenner til, skal Apple gjøre nettopp det i første halvdel 2021 – tidsrommet han oppgir er mellom 12 til 18 måneder fra i dag av.

Annonse
Nye iPhone og iPad-modeller baseres på samme ARM-plattform

“Det Apple mener det viktigste før de lanserer en ARM Mac, er at de først må produsere A-brikker med 5 nm.-prosesss, og det ventes Apples partnere skal produsere disse brikkene i sommer, fordi de aller først skal nyttes i de nye iPhone og iPad-modeller som lanseres i år.”

Er Apples plan en batterirevolusjon?

Det var Bloomberg som for et par år siden rapporterte at Apple utviklet ARM-maskiner.

Det er spesielt to årsaker: Intels CPU-er er ikke optimale for batterilevetiden, de har problemer med å levere nye teknologier og det faktum at Apple kan gjøre alt dette internt i stedet med sine egne A-brikkesett som allerede leverer svært god ytelse, er mer strømsnille og derfor levere en kjøligere maskin og som ikke minst vil være enda mer spesial-optimalisert for macOS.

Og kanskje det viktigste fra et forbrukerperspektiv: virkelig koble sammen iPhone, iPad og Mac på måter som ikke har vært mulig tidligere med funksjoner som gjør det enklere å jobbe med det samme, uansett maskin. At Apple skal lansere trackpad-tastatur til iPad Pro, styrker teorien om Apple helhetlige plan om en sømløs opplevelse på tvers av enhetene.

For oss virker det mest naturlig å lansere en MacBook Air med ARM først, da disse maskinene allerede er veldig tynne og derfor ikke vil måtte slite med varmeutvikling og underklokking som Intel CPU-er sliter med. Hva med 24 timer batterilevetid?

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse