applemacbookairarm
Det mest naturlige vil være å nytte A14-brikken, eller hva nå navnet blir for ARM-brikken til MacBook, i Air-serien da de allerede er vifteløse og har lavere ytelseskrav.

Annonse


Den virkelig store Apple-lanseringen kan skje om 12 måneder

Bransjen har lenge vært av den oppfatning at Apple girer seg inn på å bruke egne brikkesett også i Mac-er.

Fra ett år til 18 måneder lanseringstidsrom

Dette fordi A-serien til iPhone og iPad i lengre tid har klart å diske opp svært imponerende ytelse, mer enn god nok til å drive en Mac.

Ifølge Ming Chi-Kuo, en mann alle som leser Apple-avsløringer her på ITavisen kjenner til, skal Apple gjøre nettopp det i første halvdel 2021 – tidsrommet han oppgir er mellom 12 til 18 måneder fra i dag av.

Nye iPhone og iPad-modeller baseres på samme ARM-plattform

Det Apple mener det viktigste før de lanserer en ARM Mac, er at de først må produsere A-brikker med 5 nm.-prosesss, og det ventes Apples partnere skal produsere disse brikkene i sommer, fordi de aller først skal nyttes i de nye iPhone og iPad-modeller som lanseres i år.

Annonse


Med andre ord ser det ikke ut til at det kommer en iPad Pro før sommeren, og at de i stedet lanseres i oktober.

Redde for corona

Og ganske riktig: Kuo mener iPad Pro lanseres sent i år, eller tidlig 2021 (mars?) og skal bruke mini LED-panelteknologi.

Apple er dessuten nervøse for corona-viruset, og skal ha oppgradert utviklingstakten for de nye brikkene.

Å gå fra Intel til ARM, i det minste i visse maskiner, vil være den største endringen for Mac siden Apple skiftet fra PowerPC til Intel i 2006.

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse