Allerede i år kan det komme mer strømeffektive MacBook-er takket være en kraftigere ARM-brikke som kan ta seg av enda flere arbeidsoppgaver.
Allerede i år kan det komme mer strømeffektive MacBook-er takket være en kraftigere ARM-brikke som kan ta seg av enda flere arbeidsoppgaver.

Annonse


Nå skjer det: Hevder Apple lager egne brikker for Mac – kan revolusjonere batterilevetiiden

Vi har ventet i mange år på at dette skulle skje: Nye energieffektive CPU-er og brikkesett for bærbare maskiner som ikke er laget av Intel.

Starten på en skremmende utvikling for Intel
Og nå styrkes ryktet av Bloomberg, samtidig som vi vet at Microsoft skal lansere Windows 10 på strømgjerrige ARM-enheter.

Brikkene er en konkurrent til Intel som har i det siste har hatt problemer med å finne den perfekte symbiosen strømgjerrighet og ytelse, noe Apple neppe er fornøyde med, og som trolig medførte utsettelse av deres nye MacBook Pro.

Den nye brikken ligner på den som brukes til å gi liv til Touch Bar (navnet på den er T1) som er å finne i Apples nyeste Pro-bærbare, ifølge personer med kjennskap til planene.

Annonse


Utvider Power Nap
T310 skal være navnet på brikken som skal ta hånd om lav-energi-oppgaver, og er laget med teknologi kjent fra ARM.

Forsvinner Intel CPU-en? Nei, denne brikken skal jobbe sammen med den for å spare strøm når maskinen ikke utfører tunge oppgaver.

Skal drømmen om mange flere timer batterilevetid, kanskje nærmere 20, endelig bli mulig på bærbare maskiner, f.eks. når man surfer?

Vi håper det skjer i år, men Power Nap, funksjonen som allerede er å finne i MacOS, vil ha enda mer å hente med en ARM-brikke, og vil ha som hovedoppgave å synkronisere kalenderen, sørge for WiFi, og lagring, installere oppdateringer og slikt ting, når maskinen sover, og vil ikke nødvendigvis være aktivt i bruk når man bruker maskinen.

Vi får se om ARM-brikkene blir enda viktigere, og ikke bare for dvaleoppgaver, i årene som kommer. Kan dette tvinge Intel til innovasjon?

 

Kilde:
Bloomberg