OnePlus Concept One
Kamerene «forsvinner» i OnePlus' nye konseptvideo.

Annonse


Slik fungerer den «magiske» OnePlus-baksiden

Tidligere denne uken kunne vi skrive om en ny konsepttelefon fra OnePlus, kalt Concept One.

Med Concept One har OnePlus har tatt i bruk en ny teknologi som sørger for å gjemme kamerasensorene på baksiden. For noen dager siden ble det publisert en liten sniktitt på funksjonen, men detaljene var få og det var egentlig ganske vanskelig å se hvor godt funksjonen fungerte.

Nå, i forbindelse med CES-messen i Las Vegas, har OnePlus avslørt flere detaljer.

Vi kan like gjerne starte med en ny video som demonstrerer det «magiske» trikset:

Organiske partikler lager fargetoner

Som du ser «forsvinner» altså kamerasensorene på baksiden av telefonen. Men hvordan har OnePlus klart å utvikle et «usynlig» kamera? OnePlus forklarer at kameraene er dekket av elektrokromisk glass. OnePlus hevder å være den første produsenten i bransjen som utforsker bruk av elektrokromisk glass på smarttelefoner.

Annonse


OnePlus forklarer at glasset bruker «organiske partikler» for å lage forskjellige fargetoner når det er utsatt for et elektrisk felt.

«Når en annen spenning tilføres, endres lysoverføringsegenskapene, slik at glasset kan skifte mellom å være gjennomsiktig og gjennomskinnelig», skriver OnePlus i en pressemelding.

Brukes allerede i Boeing-fly

Selskapet legger til at teknologien allerede brukes i luftfarts- og bilindustri for å redusere gjenskinn. Teknologien finnes både i Boeings 787-maskiner og McLaren 720-bilene.

Ved å bruke denne teknologien får, ifølge OnePlus, Concept One et rent og uforstyrret bakdeksel samtidig som det gir en «premium og diskret opplevelse for brukerne».

Tror du flere telefonprodusenter vil ta i bruk denne teknologien?

Kilde:
OnePlus (pressemelding)

Annonse


Annonse


Annonse