oneplus-charging-lading
OnePlus introduserer Optimized Charging – en funksjon for smartere lading når man sover.

Annonse


OnePlus med programvareendring for optimalisert lading – skal ta hensyn til sovemønsteret ditt

På sitt nettforum har kinesiske OnePlus annonsert Optimized Charging til sine smarttelefoner. Funksjonen gjør akkurat det navnet tilsier, og har forhåpentligvis det utfallet at telefonens batteri varer lengre ved at man optimaliserer bruken av det og at det tas spesielle hensyn på hvordan man lader enheten.

Aktiveres i batteriinnstillinger

Med den nye funksjonen skjer det endringer på lademønsteret når man setter telefonen til lading før man sover. Enheten lades opp til 80 prosent av maksimal kapasitet, for så å aktivere en funksjon kalt “user sleep cycle detection” som gjør at ladingen settes på vent.

Først 100 minutter før du våkner etter ditt vanlige sovemønster fortsetter den å lade telefonen videre, eller alternativt til din første alarm aktiveres. OnePlus mener at denne metoden bidrar til å lempe batterislitasje over tid ettersom man hindrer batteriet fra det å være på sitt maksimale kapasitet over lengre tid.

Funksjonen aktiverer du i batteriinnstillingene på mobiltelefonen. Gå inn på Innstillinger Batteri Optimalisert lading. OnePlus har planer om å utbrodere litt utover det dette for å gjøre funksjonen smartere over tid. Selskapet melder dessuten at data på sovemønsteret ditt kun lagres lokalt på mobiltelefonen og at de ikke har tilgang på denne selv.

Annonse


Har du sett Concept One?

Urelatert til dette så håper vi du har fått med deg selskapets Concept One som ble avduket under CES-arrangementet. Konseptet har ifølge OnePlus-sjef Pete Lau vært under utvikling i 18 måneder, og går ut på at kamerasensorene på baksiden “forsvinner – teknologi som kan bli særlig gunstig i tider hvor store deler av telefonens bakside dekkes til av stadig flere kamerasensorer.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse