OnePlus Concept One
Det finnes ingen kameraklump på baksiden av OnePlus' Concept One.

Annonse


Se kameraene forsvinne på OnePlus sin nye fremtidsmobil

Under CES 2020, som sparkes i gang førstkommende tirsdag, vil OnePlus avduke en en ny prototyp av en telefon kalt Concept One.

Det har blitt spekulert i sjansen for at Concept One er en brettbar telefon, men det er den trolig ikke.

OnePlus
En skisse av OnePlus’ Concept One.

Ingen kameraklump

Nå har OnePlus publisert en tweet der selskapet formidler at noen av hovedfunksjonene i Concept One. Funksjonene inkluderer blant annet et «usynlig kamera»-oppsett på baksiden og en «fargeskiftende glassteknologi».

Det mest spennende er det «usynlige kameraoppsettet». Dette er en effekt som blir skapt av en glassoverflate som dekker kameraene på baksiden.Ved hjelp av elektriske signaler kan dette glasset bytte mellom å vise farger, eller være ugjennomsiktig.

Annonse


Wired-journalist: – antiklimatisk

Denne løsningen høres spennende ut, men ifølge en journalist i Wired, som har sett en tidlig versjon av telefonen, var kameraeffekten «litt antiklimatisk» i virkeligheten.

«Når du tenker på «kamera som forsvinner» ser du kanskje for deg en form for magisk forestilling, eller en mer uttalt fysisk overgang. Men dette er bare et kamera du knapt kan se. Det positive er at det ikke er noen klump på baksiden», skriver Wired-journalisten.

Mer vet vi ikke om Concept One per dags dato. Hvilken maskinvare telefonen benytter seg av får vi kanskje vite mer om neste uke.

Lanseres ikke

OnePlus-toppsjef Pete Lau sier imidlertid at Concept One er en «dristig utforskning» for selskapet. Det er slett ikke sikkert at telefonen blir lansert som et sluttprodukt for forbrukere. OnePlus ønsker å få tilbakemeldinger etter avdukingen – selskapet vil deretter undersøke «muligheten for å lage en enhet som blir tilgjengelig for brukere».

Kilde:
OnePlus