Facepp FBI
FaceApp advarer mot FaceApp.

Annonse


FBI advarer mot denne appen

I sommer skrev vi om FaceApp – en app som lar deg endre på utseende ditt. Du kan med ett klikk få deg til å se både yngre og eldre ut.

Det har vært knyttet bekymring rundt brukernes sikkerhet i forbindelse med appen. Stjeler FaceApp bildene og gi russiske myndigheter tilgang til dem?

Hittil mangler bevisene på det. Flere sikkerhetseksperter mener at appen ikke utgjør en spesielt stor risiko.

Mot slutten av sommeren ble det kjent at politikere hadde bedt FBI om å etterforske appen. Den demokratiske senatoren Chuck Schumer uttalte at «FaceApp ble utviklet av russere. Det ville vært svært bekymringsverdig dersom sensitiv personlig informasjon om amerikanske borgere ble tilbudt til en fremmed utenlandsk makt som aktivt er involvert i cyber-fiendligheter mot USA».

Annonse


FBI: – Anser alle russiske apper som en trussel

Nå har FBI undersøkt FaceApp. Ifølge Axios har FBI gjort det klart overfor Schumer at de ser på appen som en potensiell spiontrussel. FBI mener at det er en risiko for at russiske myndigheter kan få tilgang til brukerdata.

Men FBI gjør det samtidig klart at også andre russiske apper kan utgjøre en risiko. Det ser ut til at FBI advarer mot FaceApp på et generelt grunnlag. USA har den siste tiden hatt en mer fiendtlig holdning til apper fra Russland og Kina – akkurat nå er for eksempel TikTok under etterforskning i landet.

«FBI anser alle mobilapper eller lignende produkter som er utviklet i Russa – slik som FaceApp – som potensielle spiontrusler. Dette baserer seg på dataene produktet samler inn, personvernet, brukervilkår. og de rettslige mekanismene som er tilgjengelig for myndighetene i Russland (som gir tilgang til data innenfor de russiske grensene», skriver FBI et brev sendt til Schumer.

FBI legger til at etterretningstjenesten i Russland «opprettholder robuste «cyber-exploitation»-evner» De hevder også at russiske myndigheter kan «få tilgang til all kommunikasjon og servere på russiske nettverk uten å be om det fra nettleverandører.

Oppfordrer amerikanere til å slette appen

Schumer oppfordrer alle amerikanere til å slette FaceApp.

«I lys av FBIs advarsel, som sier at FaceApp og lignende apper som er utviklet i Russland utgjør en potensiell spiontrussel mot USA, oppfordrer jeg på det sterkeste at alle amerikanere vurderer å slette aller som FaceApp umiddelbart og fortsetter å vise ekstrem forsiktighet når apper som er utviklet utenfor USA lastes ned», sier Schumer i en uttalelse.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse