FaceApp Tim Cook
FaceApp sørger for å lage en yngre utgave av Apple-sjef Tim Cook.

Annonse


FaceApp lar deg bli yngre eller eldre på null komma niks. Men er det trygt?

FaceApp ble en hit allerede i 2017. Appen, som lar deg endre utseende ditt ved hjelp av kunstig intelligens, har nå mer enn 80 millioner aktive brukere.

Nå har appen nok en gang gått viralt. Mye takket være en ny funksjon som viser deg hvordan du kan se ut når du blir eldre. Funksjonen leverer faktisk ganske overbevisende resultater.

Appen kan også få deg til å se yngre ut, slik som i dette eksempelet, med Apple-sjef Tim Cook:

Annonse


Men appen er ikke ukontroversiell. Det har i lang tid vært en underliggende bekymring for at appen stjeler bildene dine.

Tidligere denne uken skrev en programvareutvikler på Twitter at appen kan ta bildene dine og laste dem opp til sine servere uten tillatelse fra brukeren.

Personen bak Twitter-innlegget, Joshua Nozzi, uttalte senere at han forsøkte å øke bevisstheten rundt det faktum at FaceApp har tilgang til alle dine bilder, selv om den skulle vise seg å ikke laste dem opp til sine servere. Appen er for øvrig av russisk opphav.

Men er bekymringen begrunnet? Spørsmålet er undersøkt av flere sikkerhetseksperter. En av dem er Baptiste Robert, som går under pseudonymet Elliot Alderson. Han lastet ned appen og sjekket om den sendte brukerenes ansikt til eksterne servere. Ifølge ham sender FaceApp kun bildene du vil at appen skal forandre.

Tidligere har det vært hevdet at FaceApps servere befinner seg i St. Petersburg i Russland. Det skal imidlertid ikke være korrekt. Forbes skriver at serverne befinner seg i USA. Amazon står angivelig oppført som vert for serverne.

Det som stemmer er imidlertid at selskapet bak appen befinner seg i St. Petersburg.

Alderson mener imidlertid at det likevel ikke er grunn til bekymring.

Lurt med sunn skepsis

Hvorvidt FaceApp er helt trygt å bruke eller ikke, er det vanskelig å gi et entydig svar på. Det er i hvert fall ikke feil å råde folk til å være skeptisk og bruke appen med forsiktighet.

Appen er tilgjengelig både for iOS og Android og er gratis å laste ned. En premium-versjon av appen lar deg imidlertid gjøre flere ansiktsendringer – flere hårfrisyrer, bakgrunner og så videre.

Har du testet FaceApp?

Kilde:
Forbes

Annonse