FaceApp

Annonse


Ber FBI om å etterforske denne appen

I går skrev vi om FaceApp – en app som lar deg endre på utseende ditt. Du kan med ett klikk legge til et «gammel»-filter, noe som gir deg et forslag til hvordan du ser ut når du blir eldre.

Mange er bekymret for at FaceApp stjeler bildene dine og for at russiske myndigheter skal få tilgang til dem. Hittil mangler imidlertid bevisene på det. Flere sikkerhetseksperter mener at appen ikke utgjør en spesielt stor risiko.

Advarer mot å bruke appen

Nå ønsker Demokratene i USA at FBI skal etterforske appen. Demokratenes nasjonale komité har også sendt ut varsel til demokratenes presidentkampanjer for 2020 der det advares mot å bruke appen på grunn av dens tilknytning til russiske utviklere, skriver CNN.

Senator Chuck Schumer skal offisielt ha bedt om at FBI og FTC må etterforske appen for å finne ut om den utgjør en nasjonal sikkerhetsrisiko.

Annonse


– Svært bekymringsverdig

CNN har fått tak i dokumenter som stammer fra DNC (Democratic National Committee):

«Denne appen gjør det mulig å utføre forskjellige forandringer på bilder av folk, slik som å gjøre personer på bildet eldre. Dessverre kommer ikke denne nyheten uten risiko: FaceApp ble utviklet av russere. Det ville vært svært bekymringsverdig dersom sensitiv personlig informasjon om amerikanske borgere ble tilbudt til en fremmed utenlandsk makt som aktivt er involvert i cyber-fiendligheter mot USA», står det i dokumentene, ifølge CNN.

Kilde:
CNN / NBC