Xiaomi Mi CC9 Pro
Xiaomi Mi CC9 Pro imponerer ekspertene.

Annonse


Anerkjente eksperter har kåret årets kameravinner

I år har mobilprodusentene fokusert mye av arbeidet sitt på å forbedre kamerakvaliteten. Vi har fått servert telefoner med stadig flere sensorer og muligheter. Men hvilken er best? Og er det nødvendigvis bare én vinner?

DxOMark har gjennom årene rukket å etablere seg som et av markedets mest troverdige, uavhengige kameratestere. Nå har det anerkjente nettstedet publisert sin kåring av årets kameratelefoner. For å gjøre det enda mer interessant har DxOMark kåret vinnere i flere kategorier.

Generell ytelse: Huawei Mate 30 Pro

Når det gjelder generell ytelse er det Huawei Mate 30 Pro som stikker av med seieren. Men den må finne seg i å dele førsteplassen med Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition. Begge får en poengsum på 121. Begge modeller omtales på følgende måte: «De er begge to fantastiske valg for mobilfotografer som trenger førsteklasses ytelse i enhver situasjon, enten det er for bilder eller video».

Les også: Samsung Galaxy Note 10+ kommer best ut i kameratest

Annonse


På plassene under ligger iPhone 11 Pro Max (117 poeng), Samsung Galaxy Note 10+ 5G (117 poeng) og Galaxy S10 5G (116 poeng),

Best på video: iPhone 11 Pro Max

Når det gjelder videopptak stikker både iPhone 11 Pro Max og Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition av med seieren. Begge får en poengsum på 102. Tredjeplassen går til Googles Pixel 4 (101 poeng), etterfulgt av 5G-utgavene av Note 10 (101 poeng) og Galaxy S10 (100 poeng.

Les også: Google Pixel 4 scorer 112 i kameratest, rekker opp til hverken Note 10+ eller Mate 30 Pro

Om iPhone 11 Pro Max skriver DxOMark følgende:

«Den er en av få smarttelefoner som er kapabel til å filme HDR-opptak, noe som resulterer i en veldig dynamisk rekkevidde. Videoklippene viser høydepunkter og skyggedetaljer selv i vanskelige høykontrast-forhold. Eksponeringen er generelt god i de fleste tilfeller. iPhone-opptak viser også veldig fornøyelig fargegjengivelse, kun med noe ustabilitet i hvitbalansen under opptak innendørs».

Apple får skryt for videopptak med iPhone 11 Pro Max.

Best på zoom: Xiaomi Mi CC9 Pro

Nok en gang imponerer Xiaomi Mi CC9 Pro, ifølge DxOMark. Med sitt avanserte zoom-system er det foreløpig ingen reelle konkurrenter, mener nettstedet, som velger å gi telefonen 109 poeng. Det er ganske overlegent i forhold til andreplassen, Huawei P30 Pro (95 poeng), etterfulgt av Mate 30 Pro (91 poeng). Pixel 4 tar fjerdeplassen (81) mens Honor 20 havner på en femteplass med sine 79 poeng.

Les også: Xiaomi Mi CC9 først i verden med 108MP-kamera, har i tillegg fem sensorer

«Mi CC9 Pro knuste konkurransen i våre tester takket være et komplekst og innovativt zoom-system som foreløpig ikke har noen konkurrenter», skriver DxOMark.

Best på ultravidvinkel: Samsung Galaxy Note 10 (5G)

Samsung Galaxy Note 10 (5G-utgaven) er ifølge DxOMark det beste valget for folk som verdsetter ultravidvinkel. Samsung-telefonen får en poengsum på 42, noe som er like over iPhone 11 Pro Max, som får utdelt 40 poeng (delt andreplass med Galaxy S10). Xiaomi Mi CC9 Pro og Galaxy S10+ stikker av med fjerde og femteplass, med henholdsvis 39 og 38 poeng.

«Hvis du vil være sikker på at dine ultravidvinkel-bilder dekker et veldig bredt synsfelt og viser god bildekvalitet på tvers av varierte fotosituasjoner, er Samsung Galaxy Note 10+ 5G det beste valget i 2019».

Samsung Note 10 5G
Samsung er god på ultravidvinkel.

Best på nattfoto: Huawei Mate 30 Pro

Heldigvis har telefonene i år blitt bedre på nattfoto. Takket være programvare og bedre sensorer er det nå mulig å ta bedre bilder under svake lysforhold. Og vil du ha best mulig resultat på dette området, bør du gå for Huawei Mate 30 Pro. Telefonen får 61 poeng, noe som er to poeng mer enn andreplassen, som går til Huawei P30 Pro (59 poeng), Samsung Galaxy Note 10 (59 poeng) og Galaxy S10 5G.

«Alt i alt kan ingen slå Mate 30 Pro når det gjelder fotografi under dårlige lysforhold. Det er et sikkert valg for alle som regelmessig tar bilder i dimmede lysforhold».

Les hele kåringen og begrunnelsene på DxOMarks nettsider.

Kilde:
DxOMark

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse