Slack
Microsoft tillater ikke egne ansatte å buke Slack.

Annonse


Microsoft og Slack i krangel

Forrige uke fortalte Microsoft at «Teams» har nådd 20 millioner aktive brukere per dag. Det er en økning på 50 prosent på fire måneder.

Microsoft hevder at denne informasjonen er korrekt, til tross for at tallene har blitt møtt med skepsis i sosiale medier.

Slack: – Microsoft misforstår hva aktive brukere er

Da Microsoft offentliggjorde tallene ble også hovedkonkurrenten, Slack, dratt inn i saken. Slack-aksjene opplevde å falle 8 prosent da tallene ble kjent.

Annonse


Slack mener at Microsoft misforstår hva man skal regne som aktive brukere.

En talsperson for Slack hevder at en stor del av Microsofts 20 millioner daglige brukere slett ikke er så aktive som Redmond-giganten hevder. Slack hevder at Teams-tallene for forrige måned tilsvarer bare litt over én video/stemme-samtale per måned, og omtrent 11 månedlige filoperasjoner.

– Slack fortsetter å se et enestående engasjement på plattformen vår med 5+ milliarder ukentlige handlinger, inkludert 1+ milliard handlinger på mobil. Blant våre betalende kunder er brukerne tilkoblet Slack mer enn 9 timer per dag. Dette inkluderer rundt 90 minutter med aktiv bruk hver arbeidsdag, sier Slack-talspersonen i en uttalelse.

I oktober sa Slack at tjenesten har mer enn 12 millioner daglige brukere, noe som er en økning på 37 prosent sammenlignet med fjoråret.

Kunstige tall?

Kritikerne hevder at Teams-tallene ikke gir et korrekt bilde fordi tjenesten er tett knyttet opp mot Microsoft 365-produktene. Det hevdes derfor at brukstallene kan være kunstig høye fordi de inkluderer folk som ikke aktivt bruker tjenesten. Dette avfeier Microsoft. Å kun starte opp Teams, enten med vilje eller ved et uhell, er heller ikke nok for å telle som aktiv bruk, hevder selskapet.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan vi definerer daglige brukere, sier Microsofts visepresident for Microsoft 365, Jared Spataro, til CNBC.

Konkurransen tilspisser seg

Rivaliseringen mellom Slack og Microsoft er ikke noe nytt. Selskapene har vært i tottene på hverandre flere ganger siden Teams-lanseringen i 2017.

Da Teams ble lansert valgte Slack å plassere en helsides annonse i New York Times. Annonsen var en syrlig gratulasjon, rettet mot Microsoft.

«Alt dette er vanskeligere enn det ser ut til», var Slacks klare melding.

I fjor anerkjente Microsoft Slack som en stor konkurrent. Og tidligere i år ble det kjent at Microsoft forbyr sine ansatte fra å bruke Slack.

Kilde:
Geekwire

Annonse


Annonse


Annonse