microsoftslack
Microsoft Teams og Slack konkurrerer beinhardt om bedriftskundene.

Annonse


Er du enig Microsoft har skamkopiert dette?

Slack og Teams er to konkurrerende plattformer som tilrettelegger for kommunikasjon mellom ansatte i bedrifter.

– Dere har kopiert oss

Nå beskyldes Microsoft for plagiat av Slack. I en tweet som ble postet av Slack i dag, sammenligner de sine egne reklamer med Microsofts siste promoteringsvideo for Teams.

Begge reklamene inneholder virtuelle, fargerike baller som skal representere kommunikasjon. Slack bruker til og med «ok boomer»-meme-en for å latterliggjøre Microsoft.

Det er tydelig at Microsoft enten har hentet inspirasjon fra Slacks videoer, eller at de rett og slett troller Slack, nå som Teams er i vinden.

Slacks første reklamevideo som Microsoft lånte mye fra, sammenlignes her i Slacks egen PR-video med deres originale:

Skryter av brukertall

Microsofts siste promoteringsvideo ble sluppet tidligere denne uken, der de kunngjorde at Teams-appen nå har 20 millioner daglige brukere. Dette er et massivt hopp fra de 13 millioner daglige brukerne de hadde i juli, og nesten dobbelt så mange brukere som Slack hadde forrige måned.

Annonse


Microsoft slapp sin Slack-konkurrent for tre år siden, og dette var nok til at Slack la ut en helsides annonse i The New York Times, hvor de ønsket Microsoft velkommen.

Det var tydelig allerede da at Slack bekymret seg for konkurransen som har tilspisset seg de siste månedene.

God gammeldags konkurransekrigføring

Tidligere denne måneden uttalte Microsoft til The Verge at Slack ikke har «bredden og dybden som virkelig trengs for å gjenoppfinne hvordan man jobber sammen».

Slack har blitt populære blant firma som ønsker å benytte seg av moderne måter å jobbe på, men Microsofts bundling av Teams med Office 365 gjør at mange heller velger deres løsning.

Microsoft argumenterer med at det er dyrt og tungvint å bruke Zoom, Slack, Google og Dropbox, i stedet for å abonnere på Office 365.

Slack hevder at de ikke bekymrer seg over rekkevidden til Office 365, og at de heller fokuserer på hvor glade folk er blitt i Slack. Slacks aksjepris hadde en nedgang på 11 prosent tidligere denne uken, etter at Microsoft la frem sine siste Teams-tall.

Det forventes at Slack og Teams vil fortsette kampen om å bli bransjestandarden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse