Hongkong Blizzard
Chung Ng Wai ble utestengt fra profesjonelle Hearthstone-konkurranser etter denne opptredenen.

Blizzard snur – suspendert spiller får premiepengene tilbake

Denne uken ble det kjent at Blizzard hadde utestengt en profesjonell Hearthstone-spiller, samt tatt fra ham premiepengene, etter at spilleren viste støtte til Hongkong-demonstrasjonene under et direktesendt intervju.

– Frigjør Honkong – vår tids revolusjon, ropte Ng Wai Chung aka Blitzchung på direkten, med slalombriller og en maske over ansiktet.

Sterkt press mot Blizzard, også internt

Utropet ble starten på et PR-mareritt for Blizzard der kritikken haglet fra alle retninger. Selv internt i Blizzard var avgjørelsen om å stenge spilleren ute upopulær. Flere valgte blant annet å vise sin misnøye ved å forlate Blizzard-bygningen under arbeidstiden.

Nå har Blizzard snudd i saken. «Blitzchung» blir likevel ikke utestengt i 12 måneder. Han blir heller ikke fratatt premiepengene.

I et brev til fans skriver Blizzard-president J. Allen Brack at Blitzchung fulgte spillerreglene og dermed fortjener pengene.

– Vi forstår at for noen handler ikke dette om pengene, og for andre er det kanskje til og med respektløst å i det hele tatt diskutere det. Det er ikke vår intensjon, skriver Blizzard.

– Men å spille rettferdig inkluderer også passende oppførsel både før og etter kamp, spesielt når en spiller tar i mot anerkjennelsen for å vinne.

– Seks måneder er mer passende

Blizzard har også redusert suspensjonen av Hearthstone-spilleren til seks måneder. Det samme gjelder for kommentatorene, som også opprinnelig ble utestengt i 12 måneder.

– Når vi tenker på suspenderingen er seks måneder for blitzchung mer passende. Etter denne tiden kan han konkurrere i Hearthstone pro-konkurransene igjen hvis han ønsker det, skrier Blizzard, men legger til:

– Det blir konsekvenser av å føre samtalen vekk fra målet med arrangementet og ødelegge eller føre til at sendingen sporer av, skriver selskapet.

– Ikke påvirket av Kina

Blizzard-sjefen avviser at avgjørelsen er påvirket av Kina.

– De spesifikke synspunktene som blitzchung uttrykte var IKKE en faktor i vår avgjørelse. Jeg ønsker å være tydelig: våre forhold i Kina hadde ikke noen innvirkning på avgjørelsen vår, skriver Brach.

Kilde:
Blizzard