Epic Games: – Vi vil ikke bannlyse spillere for politiske uttalelser

epic-games-blizzard

I anledning Blizzards store PR-fiasko knyttet til bannlysningen av en Hearthstone-spiller etter uttalelser om Hong Kong-protestene så åpner Epic Games seg om deres ståsted når det gjelder spillernes holdninger i forhold til det politiske.

Tencent eier deler av Epic

Til The Verge forteller spillselskapet i en uttalelse at de ikke vil bannlyse eller på en annen måte sanksjonere Fortnite-spillere basert på deres uttalelser rundt politikk og det som omhandler menneskerettigheter. I praksis understreker de at Fortnite World Cup-spillere ikke trenger å bekymre seg for å uttrykke sine meninger.

Uttalelsen er nok beroligende for deltakere i Fortnite-turneringer. Én kan vurdere betydningen av å måtte insistere at man gjør det som er riktig i situasjonen, men i Epic sitt tilfelle er det spesielt ettersom den kinesiske giganten Tencent eier store andeler i selskapet.

Annonse

Du kan lese mer om Blizzard-kaoset her. Saken har fått stor oppmerksomhet, så det vil være interessant å se utviklingen og en eventuell ny reaksjon fra Blizzard.

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse