Spotify Familie
Spotify er lei av at folk misbruker familieabonnementet.

Annonse


Spotify skal slå hardere ned på dette

«Lei av at folk utnytter familieabonnement» – dette var tittelen på en sak vi skrev om Spotify i september i fjor.

Selskapets familieabonnement, som lar familiemedlemmer dele på et abonnement for få en billigere pris for hvert enkelt medlem, blir nemlig ikke bare brukt innad i familier.

Også vennegjenger og familier som ikke bor under samme tak benytter seg av dette abonnementet, selv om Spotify eksplisitt uttrykker at man må bo sammen for å benytte seg av tilbudet.

Må oppgi plasseringen din

I september i fjor begynte Spotify, som et eksperiment, å kreve at brukere av abonnementet bekreftet sine hjemmeadresse ved hjelp av GPS-data.

Annonse


Nå, ett år senere, gjør Spotify noe lignende for å få slutt på feilaktig bruk av familieabonnementet.

Det svenske selskapet har nå oppdatert sine brukervilkår og skriver nå at brukere må oppgi lokasjonsdata fra «tid til annen». Selskapet håper at dette skal gjøre slitt på urettmessig bruk av dette abonnementet.

– Lagrer ikke dataene

Spotify forsvarer sin nye praksis. I en uttalelse sier selskapet at lokasjonsdata kun brukes for å verifisere hjemmeadressen.

Les også: Spotify med nyheter til deg som har familieabonnement

«Dataene er kryptert og med en gang verifiseringen av hjemmeadressen er fullført, lagrer vi ikke lokasjonsdata eller sporer lokasjonene på noe tidspunkt», skriver selskapet.

Hva synes du om at Spotify vil slå ned på dette?

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse