Nå kan seks familiemedlemmer dele samme Spotify-abonnement.
Nå kan seks familiemedlemmer dele samme Spotify-abonnement.

Annonse


Lei av at folk utnytter familieabonnement

Strømmetjenesten tilbyr brukerne et familieabonnement, som lar opptil seks personer bruke én konto. Tilbudet har blitt populært for mange familier, siden prisen på hvert hode blir billigere i lengden.

En slik ordning er imidlertid ikke fri for problemstillinger. En av dem? Utnyttelse.

Det er ikke til å legge skjul på at vennegjenger, bedrifter og andre har dratt nytte av dette abonnementet. Akkurat det er Spotify smertelig klar over, og forsøker nå å stoppe alle urettmessige eiere av et slikt abonnement.

Men hvem er det som ikke oppfyller Spotifys krav? Hva kreves for å kunne ha et familieabonnement?

Annonse


Må bo sammen

Ifølge Spotifys retningslinjer er familieabonnementet tenkt for “medlemmer i samme husholdning”. Med andre ord; bor ikke deltakerne i abonnementet sammen, har man ikke rett til Spotify Family.

Enn så lenge har det vært mulig å lure seg forbi dette kravet, men nå tar Spotify i bruk nye verktøy for å hanskes med problemet.

Quartz melder at Spotify har sendt ut e-poster til amerikanske brukere av familieabonnementet. Der blir brukerne bedt om å bekrefte sin hjemmeadresse ved hjelp av GPS-data.

E-posten avsluttes med klar tale fra det svenske selskapet:

“Hvis du ikke kan bekrefte, kan du miste tilgangen til abonnementet”.

Også brukere i Tyskland skal ha fått denne e-posten.

På Twitter har mange reagert på at Spotify krever GPS-data, og de stiller spørsmålstegn ved personvernet oppi alt dette.

Selskapet hevder på sin side at GPS-informasjonen kun skal brukes for å verifisere adressen, og ikke noe annet.

“Hva er en familie?”

Som enkelte brukere påpeker, trenger ikke en familie å bo sammen for å være en familie, for hva med de som har separerte foreldre? Eller barn som studerer i utlandet? Uansett hva man måtte mene om denne definisjonen, blir det interessant å se hva selskapet kommer til å gjøre med dette abonnementet, som benyttes av mange millioner verden over.

I en e-post til Quartz skriver Spotify følgende:

“Spotify tester nå forbedringer til brukeropplevelsen av Premium for familieabonnementet. Testingen skjer på små grupper i utvalgte markeder. Vi tester alltid nye produkter og opplevelser i Spotify, men vi har foreløpig ingen flere nyheter å dele angående denne konkrete testingen”.

Hva mener du er riktig å gjøre av Spotify?

 

Kilde:
Quartz

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse