Lei av at folk utnytter familieabonnement

Nå kan seks familiemedlemmer dele samme Spotify-abonnement.
Nå kan seks familiemedlemmer dele samme Spotify-abonnement.

Strømmetjenesten tilbyr brukerne et familieabonnement, som lar opptil seks personer bruke én konto. Tilbudet har blitt populært for mange familier, siden prisen på hvert hode blir billigere i lengden.

En slik ordning er imidlertid ikke fri for problemstillinger. En av dem? Utnyttelse.

Det er ikke til å legge skjul på at vennegjenger, bedrifter og andre har dratt nytte av dette abonnementet. Akkurat det er Spotify smertelig klar over, og forsøker nå å stoppe alle urettmessige eiere av et slikt abonnement.

Annonse

Men hvem er det som ikke oppfyller Spotifys krav? Hva kreves for å kunne ha et familieabonnement?

Må bo sammen

Ifølge Spotifys retningslinjer er familieabonnementet tenkt for “medlemmer i samme husholdning”. Med andre ord; bor ikke deltakerne i abonnementet sammen, har man ikke rett til Spotify Family.

Enn så lenge har det vært mulig å lure seg forbi dette kravet, men nå tar Spotify i bruk nye verktøy for å hanskes med problemet.

Quartz melder at Spotify har sendt ut e-poster til amerikanske brukere av familieabonnementet. Der blir brukerne bedt om å bekrefte sin hjemmeadresse ved hjelp av GPS-data.

E-posten avsluttes med klar tale fra det svenske selskapet:

“Hvis du ikke kan bekrefte, kan du miste tilgangen til abonnementet”.

Også brukere i Tyskland skal ha fått denne e-posten.

På Twitter har mange reagert på at Spotify krever GPS-data, og de stiller spørsmålstegn ved personvernet oppi alt dette.

Selskapet hevder på sin side at GPS-informasjonen kun skal brukes for å verifisere adressen, og ikke noe annet.

“Hva er en familie?”

Som enkelte brukere påpeker, trenger ikke en familie å bo sammen for å være en familie, for hva med de som har separerte foreldre? Eller barn som studerer i utlandet? Uansett hva man måtte mene om denne definisjonen, blir det interessant å se hva selskapet kommer til å gjøre med dette abonnementet, som benyttes av mange millioner verden over.

I en e-post til Quartz skriver Spotify følgende:

“Spotify tester nå forbedringer til brukeropplevelsen av Premium for familieabonnementet. Testingen skjer på små grupper i utvalgte markeder. Vi tester alltid nye produkter og opplevelser i Spotify, men vi har foreløpig ingen flere nyheter å dele angående denne konkrete testingen”.

Hva mener du er riktig å gjøre av Spotify?

 

Kilde:
Quartz

Annonse
Annonse