samsung-galaxy-watch-active
Det er knyttet spenning til når Galaxy Watch Active 2 annonseres - spørs om det ikke blir samtidig som Note 10?

Annonse


Galaxy Watch Active 2 tar to viktige funksjoner fra Apple Watch

Forrige uke kunne vi skrive at SamMobile på ett eller annet vis har fått kloa i bilder av Samsung Galaxy Watch Active 2. Det er spesielt overraskende ettersom den nåværende modellen ikke har vært ute på markedet altfor lenge, men det får bare være.

Henter ECG og fallefunksjon

Nå gjelder det at det samme nettstedet har fått innsyn i at Samsung har fått på plass to viktige funksjoner i den kommende smartklokken, disse er ECG-funksjonalitet og fallsensor som noen fra før av forbinder med den nyeste Apple Watch-klokken.

ECG-funksjonalitet har vært et omdiskutert tema også her til lands, men dreier seg i bunn og grunn om å kartlegge hjerterytmen ved diverse symptomer gjennom elektrokardiogram. Data som samles gjennom en slik test kan brukeren dele med legen eller en som besitter mer kunnskap på området.

Leger bekymret for Apple Watchs EKG-funksjon: – De fleste bør ignorere den

Annonse
SamMobile fremstår ganske sikre på informasjonen, og forteller at det kan hende Samsung i likhet med Apple må vente på en klarering før funksjonen gjøres tilgjengelig, slik at den ikke nødvendigvis er aktiv ved lansering.

Også evnen til å avdekke fall skal være implementert som en funksjon i den kommende smartklokken fra Samsung, melder SamMobile. Nettstedet skriver at funksjonen stort sett vil fungere på samme måte som i Apple Watch Series 4, og at man får en varsel på skjermen samt vibrasjon dersom den oppdager et fall. I notifikasjonen har man hurtigvalg for å kunne kontakte nødetater eller ignorere meldingen helt. Om man ikke svarer tidsnok så vil den automatisk koble seg til nødforbindelser og sende meldinger til forhåndsbestemte nødkontakter.

Kilde:
SamMobile

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse